I sommar ska jag vakna till morgonljus. En fluga ska surra i taket och det ska stå en handfull nyplockade blommor i en liten vas. Jag ska sätta på mig trekvartslånga tights och en t-shirt och jag ska välja mellan lurar och fågelkvitter. Sedan ska jag springa.

Jag ska springa på solvarm asfalt fastän det är arla morgonstund. Jag ska känna doften av nattens mjuka sommarregn och de ljumma sommarvindarna ska svalka skönt. Jag ska mötas av soliga skogsgläntor och jag ska säga hej till morgontrötta hästar som slött står och äter sitt morgonhö.

Efteråt ska jag sitta på en farstutrapp med en kaffekopp och inte ha bråttom till någonting. Jag ska hitta en solmogen jordgubbe i landet och jag ska lägga djupröda hallon på filen.

Vi ska gå och bada nere vid badstället dit morfar kört massor av sand och där det någonstans bor en bäver som simmar över till andra sidan och flitigt fäller träd. Och jag ska dra mig för att gå ner i vattnet för det är ju så friskt. Mamma ska stå med kikaren som hon brukar och spana ut över skog och mark.

Och jag ska bära en kettlebell ner på åkern och jag ska svettas i mitt gym som är överallt där sommaren är.

När det lider mot kväll ska pappa tända grillen och vi ska äta mat med tända ljus i sommarmörkret i vårt uterum. Här ska vi sitta tills det nästan blir natt och sedan ska jag vakna till morgonljus. En fluga ska surra i taket och det ska stå en handfull nyplockade blommor i en liten vas.

[insert]IMG_1027 hälsingland sara[/insert][insert]IMG_6650 hälsingland badkorg[/insert][insert]IMG_6725 hälsingland brygga[/insert][insert]IMG_6688 hälsingland mamma[/insert][insert] skog hälsingland[/insert][insert]sara hälsingland 1[/insert][insert]sommarfrukost hälsingland[/insert][insert]hälsingland 15[/insert][insert]hälsingland 27[/insert][insert]IMG_6778 hälsingland middag[/insert][insert]hälsingland 33[/insert][insert]hälsingland stående[/insert]

0