Alltså, vad är det som gör att frukosten är typ den härligaste måltiden ever? Det kan ju omöjligt vara att vi är så omåttligt hungriga när vi vaknar! Och är det inte konstigt att vi kan gå i flera timmar och flanera planlöst genom butiken och undra vad sjutton vi ska göra till middag – men när det handlar om frukost så kommer vi rätt snabbt på flera olika alternativ.

Jag är ingen typ som äter samma sak varje dag. Jag gillar att äta olika. Ibland gröt, ibland yoghurt, ibland smoothies, ibland scrambled eggs, ibland smörgås, ibland fruktsallad, ibland juice, ibland det ena och det andra.

Men – de allra bästa frukostarna är de som innehåller flera olika saker. Som ett litet smörgåsbord med småplock att njuta av och som gärna får vara fint upplagt.

Medan min sambo plockar fram frukostprylarna till diskbänken, fixar i ordning det han ska äta och sedan packar in alltsammans i kyl och skåp igen – så vill jag gärna att allting ska stå framme. Lite som en buffé att plocka av.

Och istället för att bjuda hem vänner på middag så älskar jag att bjuda hem dem på brunch istället. Eller att träffa en kompis ute på frukost på stan i Stockholm, eller frukost på byn här i Åre.

Mitt allra största frukostminne, eller vad man nu ska kalla det, är när jag råkade springa en halvmara runt Mullfjället före frukost. När jag slutligen kom hem stekte jag pannkakor och det var så himla härligt.

En dag förra veckan såg min frukost ut såhär: kvarg med fruktsallad, smoothie, ägg och kaffe.

Är du ett frukostfan och vad äter du helst till frukost?

[insert]bloggfrukost[/insert]

0