Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vinn sprillans nya Bliz sportglasögon

Bliz Ultra Lens Science är det mest avancerade konceptet inom linsteknologi (svåra ord det där) som lanseras 1 maj och efter att ha sprungit ett gäng vändor i dessa glasögon – i ömsom solsken ömson regnsmatter – så är de mina givna följeslagare när jag vill vara säker på att ha något som funkar.

Nu tävlar jag ut ett par Bliz med ULS till en lycklig vinnare som kommer få många sköna stunder på vägarna oavsett om det är till fots, på cykel, rullskidor eller annat sätt som kräver bra sikt och extremt lätta glasögon på näsan.

För att tävla lägger du en kommentar nedan med en av alla de bra grejer som linskonceptet ULS innefattar och som gör dem mest tekniskt avancerade på marknaden. Motivera också kort när du vill använda dem allra mest; är det på morgonjoggen utmed havet, på rundorna i spöregn på cykeln eller när det nu kan vara.

Tävlingen pågår fram till den 5 maj kl 23.59!

För fler chanser att vinna kan jag rekommendera att gå in på några skidprofilers digitala konton, det finns fler som tävlar ut glasögon där – bland annat Theodor Pettersson från landslaget och fler tävlingar dyker nog upp inom kort.

**tävlingen är avslutad och Malin Johansson vann**

bliz eyewear uls 03 bliz eyewear uls 02 ** inlägget är en del av ett långvarigt samarbete med Bliz Eyewear som är jag superglad över **

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
50kommentarer
 • Robert & Tomas: Malin Johansson vann och har blivit kontaktad, nu har jag skrivit ut det i blogginlägget.

  Sara 2015-05-26 20:34:05
  Svara
 • Ja, jag undrar samma sak: vem vann? Hade varit kul med en uppföljning på tävlingen.

  Tomas H 2015-05-26 20:16:40
  Svara
 • Vem vann?

  Robert 2015-05-17 00:24:07
  Svara
 • 100% UV-skydd, splitterfria, anti-fog, anti-scratch, fotokromatiska, oleophobic, hydrophobic och multicoatade

  Jag skulle använda dem på när jag cyklar landsväg och mtb. När jag springer och det är sol eller finns risk för sol då de är fotokromatiska. Om jag tävlar i Triathlon skulle de vara ett het alternativ.

  Sedan skulle de vara givna på vintern i längdskidspåren. Kanske de jag har på mig i nästa Vasalopp 🙂

  Robert 2015-05-05 11:12:49
  Svara
 • Det bästa är helt klart 100% UV-skydd, anti-scratch och fotokromatiska! Detta på grund av att det är viktigt att skydda ögonen då de ska hålla i många år, samt att jag är lite klumpig och lite lat. Så efter denna beskrivning av mig själv låter det väl bra att få dessa som sällskap under uppladdningen inför min andra fjällhalvmara (27km) i vackra Jämtlandsfjällen i sommar!

  Nadja 2015-05-05 10:42:54
  Svara
 • Älskar att det är 100% UV – skydd!

  För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att ta bättre hand om mina ögon. Mina tio år gamla glasögon byttes ut mot två nya fina par samt att jag skaffade linser. Kombinationen av linser och Blitz när jag löptränar känns som fullpott!

  Elin-Marie Lönnström 2015-05-04 20:55:18
  Svara
 • Dom ger 100% UV-skydd, är splitterfria och är sist men inte minst fotokromatiska. Skulle vara en ren fröjd med dessa på mtb-turen där jag först far fram på soldränkt grusväg för att sedan vika av in på singeltrack i dunkel drömskog.

  Niklas 2015-05-04 15:42:24
  Svara
 • Att de är fettavstötande (oleofobiska? Finns det ordet?) måste väl vara det bästa! Då blir det ju inte fettavtryck när man tar på sig eller rättar till dem efter en fikapaus med bullar eller glass på långturerna med mountainbiken i sommar… det är i alla fall hur min sommar kommer att se ut.

  Rebecka 2015-05-04 07:33:44
  Svara
 • För mig är det bästa med glasögonen är anti-fog funktionen, blir lätt att glasögon immar igen när man cyklar en tidig morgon.

  Kommer använda dem på mina MTB-turer i Dalarnas skogar och fjäll. Brukar bli en blandning av sol, regn, lera och kvistar att behöva skydda sina ögon från.

  Emil 2015-05-03 14:02:42
  Svara
 • De är fotokromatiska, har 100% UV-skydd och är splitterfria!
  Jag skulle ha dem på mina löpturer, välbehövliga vid midnattssol och även som skydd för mygg 🙂

  Tanja 2015-05-03 10:53:28
  Svara
 • Älskar att de äntligen lanserar brillor där linsen är fotokromatisk! Är sen länge en trogen blizkund men har alltid stört mig på att man ofta bara får 1-2 linser med. Med de här behöver man aldrig oroa över att det är för mörk ute osv.

  Men nu är det såhär att jag nyligen klev sönder bågarna på mina favoritblizbrillor som jag använder JÄMT, till rullskidåkning, cykel, paddling, löpning eller när jag bara vill se cool ut typ, att ha bliz på sig under träningspass känns lika självklart som att ha skor på fötterna för mig. Så jag känner mig i akut behov av ett par nya, skulle ju inte tacka nej till dessa precis.

  Moa M 2015-05-01 11:33:36
  Svara
 • Det bästa med dessa glasögon enligt mig (förutom att de är väldigt snygga) är att de har 100 % UV-skydd.

  Då jag förra året investerade i en racer så har jag drömt om att få spetsa outfiten med ett par Bliz. Jag skulle använda dem både på cykelturen till och från jobbet och på den där härliga landsvägscyklingen en fin och ledig sommardag!

  Idamari 2015-05-01 10:56:55
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att de är fotokromatiska, men också att de har uv-skydd och är vattenavstötande.

  Jag skulle använda dessa grymt snygga Bliz-glasögon på mina rundor med racern hela våren, sommaren och hösten oavsett väder. Ser framför mig underbara kvällsrundor utmed vackra vägar här i Halland och snabba lopp som Hamburg Cyclassics i augusti där jag ska njuta av fart, sällskap och upplevelser.

  Alexandra 2015-04-30 21:26:43
  Svara
 • Linserna är fotokromatiska och just den egenskapen är något jag (ja alla andra också) skulle ha stor nytta av. Jag tänker på dom gånger när man sticker iväg på en cykelrunda efter jobbet tex. När solen strålar starkt när man beger sig iväg för att sakteliga går ner bakom horisonten för att sen försvinna helt. Ljusskiftningarna är vackra men man kan lätt bli lite ”förvirrad” rent ljusmässigt när det skiftar. Och ack så bökigt att behöva stanna och gå av cykeln, när man är inne i ett skönt rullande flow, och byta till andra linser (om man nu ens orkat släpa med sig några sådana). Då vill man ju bara fortsätta rulla och njuta av vinden i håret.

  Maria 2015-04-30 13:20:44
  Svara
 • De har UV-skydd och är fotokromatiska. Den kombinationen är den bästa!

  Jag cykelpendlar så gott som varje dag. Ackumulerat blir det många timmar ute i solen, då vill jag skydda mina ögon. Samtidigt är det nästan bara under sommardagar som ljusförhållandena är samma morgon och kväll, annars kan det skifta rätt ofta mellan sol, moln, regn osv. Att ha ett par brillor som anpassar sig efter det förbättrar säkerheten enormt!

  Tomas H 2015-04-30 09:10:52
  Svara
 • De är 100% UV-skyddade!

  Åh, vad härligt det skulle vara att ha dom på sig när jag cyklar till och från jobbet! Jag älskar solen men den kan också störa ens uppmärksamhet och sikt i trafiken. Skönt också som skydd mot dom obehagliga ”bananflugorna” man ständigt får i ögonen när man cyklar.
  Att jag dessutom skulle se läcker och cool ut är en bonus 🙂

  Jessica Sundberg 2015-04-30 08:06:14 http://familjensundberg.se/blog/
  Svara
 • UV-skydd, fotokromiska mm så bra!
  Oj, när skulle jag inte ha dom? Men allra mest skulle jag nog ha dom när jag cyklar till jobbet, ögonen rinner hela tiden (cyklar jag så fort eller e jag bara lite tant?), så ett bra skydd för både sol, vind och småkryp! Åh, vad jag vill ha dom

  Linda 2015-04-29 21:03:34
  Svara
 • Men wow, vilken chans…! 🙂

  Att de är anti-scratch hade varit perfekt när man, som jag, springer i skogen bland massa grenar och annat som annars ”slår” i ansiktet.

  Jag har länge funderat på att skaffa glasögon när jag springer, då jag ofta får huvudvärk på sommaren, när solen lyser. Det hade varit perfekt att kunna skydda ögonen på en solig långrunda ute i naturen. 🙂

  Rund är också en form! 2015-04-29 19:18:09 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • De är flexibla! Jag skulle behöva ett par glasögon som är lika ombytligt som det Nordtrönderska kustvädret som jag måste anpassa mig till på mina långcykelturer, där man kan uppleva fyra årstider på en eftermiddag

  Hanna 2015-04-29 16:41:41
  Svara
 • Det vore perfekt med ett par solglasögon som passar bra för både cykling och löpning eftersom jag kör triathlon. Att glasen är fotokromatiska, antifog och stöter ifrån sig smuts är ju perfekt så man kan köra hårt utan att bli störd oavsett disciplin, starkt solsken eller regn.

  Anna Lundin 2015-04-29 12:56:13
  Svara
 • Att de är hydrophobic måste vara det bästa. När jag cyklar i klunga med cykelklubben och cyklisten framför inte väjer för en vattenpöl, då är det himla jobbigt när vattendropparna sitter kvar på glasögonen. Därför hade det varit fantastiskt med dessa som dessutom är så sjukt snygga. 🙂

  Sara 2015-04-29 11:11:35
  Svara
 • Dom är splitterfria tillverkade i polykarbonat, Perfekt när man råkar sätta sig på dom eller när dom hamnar underst I packningen =)
  Jag har väldigt svårt för att hitta glasögon som sitter bra. Har testat mängder. Jag har väldigt liten näsa och höga kindben vilket gör att många glasögon åker upp I pannan när jag ler. Och det gör jag mer eller mindre hela tiden så då är glasögonen helt obrukbara 😉
  Hoppas dessa sitter som en smack då jag skulle behöva ett par när jag cyklar som skydd för solen och alla insekter.
  Håller tummarna! =)

  Isabelle 2015-04-29 08:36:56
  Svara
 • 100% UV skydd! Jag är väldigt känslig för sol och därför är det extra viktigt med både kläder och glasögon med solskydd.

  Glasögonen skulle jag använda under mina cykel- och löppass inför min första Ironman 70.3!

  Heidi 2015-04-29 08:22:41 http://heiditranar.blogspot.com
  Svara
 • 100% UV-skydd och fotokromatiska och dessutom snygga. Vilken fantastisk kombination!
  Jag skulle jättegärna vilja ha ett par att använda under mina cykelturer… Men ännu mer skulle jag vilja vinna ett par så att jag kan ge dem till min kille i morgongåva på morgonen efter vårt bröllop. Vårt stora gemensamma intresse är sport, och han frågade om jag ville gifta mig med honom efter vår cykling över alperna. Så ja, det är vad jag skulle vilja ha dem till.(sedan kan jag kanske låna dem när han inte cyklar med)

  H 2015-04-28 23:46:14
  Svara
 • Älskar att dom är oleophobiska! Hur störigt är det inte att ta på sig ett par glasögon och direkt behöva ta av sig dom för att putsa dom.. Problem solved!

  Jag skulle ha på mig dessa när jag springer bland hagar och ängar en tidig sommarmorgon i mitt älskade dalarna. Och när jag står med tung kropp på fjällen och andas in allt som är härligt. Och när jag klättrar på bergen med fullt fokus på toppen. Och när jag….. ja, du fattar!

  Jennifer 2015-04-28 23:43:08 http://jennifersoderberg.wordpress.com
  Svara
 • Klart bäst att de är fotokromatiska då jag behöver glasögon oavsett ljus när jag tränar utomhus eftersom mina ögon envisas med att producera tårar så det ser ut som jag storgråter när jag tränar!

  Jenny 2015-04-28 22:34:18
  Svara
 • Att de är 100% UV-skyddande är ett megamåste när man är ute i solen under lång tid. Är rädd om mina ögon.

  Mina supergamla lättviktsbrillor har gått i kras. Så jag behöver ett par supersnajdiga lättviktare till Ironman i Kalmar! Dessa Bliz skulle sitta som en sportmössa! Ja, fast på ögonen då. 🙂

  Richard (rundtramp.se) 2015-04-28 21:50:40 http://www.rundtramp.se/
  Svara
 • Att de är fotokromatiska passar perfekt för mina långa skateturer i ett fjällväder som snabbt växlar från strålande sol till snöstorm. Splitterfria är en ypperlig bonus till en friluftstjej med tendens att tappa saker på äventyr i naturen. De snygga glasögonen blir ett givet sällskap både på längdskidpassen och vandringsturerna över de lappländska fjällmarkerna.
  Hoppas på tur, så jag får placera snyggingarna på näsan inom kort!

  Jessica 2015-04-28 21:25:14
  Svara
 • 100% Uv-skydd, fotokromatiska och splitterfria = en perfekt träningspartner!

  Glasögonen skulle användas när jag springer både längs blåsiga stränder och skogar med växlande ljus.. Med dessa finns inga ursäkter att inte komma ut 🙂

  sofia 2015-04-28 19:46:08
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att de har 100% UV-skydd så det verkligen skyddar mot solens farliga strålar.

  Skulle använda dessa på mina morgonrundor på solen ofta en väldigt stark och sticker i de morgontrötta ögonen.

  Mvh Eva

  Eva Gustafsson 2015-04-28 18:41:32
  Svara
 • Alla glasögonens egenskaper tillsammans är väl det som är bäst men 100 % UV-skydd känns allra viktigast för mig!

  Jag skulle använda dem när min sambo lyckas locka med mig ut på rullskidor, när jag sitter på min förhoppningsvis snart inköpta nya racer, nästa vårvinter i längdspåret men framförallt under löprundor tidiga sommarmorgnar när solen precis orkat upp och lyser en rakt i ögonen. Längtar!

  Anna 2015-04-28 18:33:02
  Svara
 • Dom är fettavstötande- så jäkla bra va!!! Förbannar mig själv varje gång jag glömt glasögonpåsen när jag ska rengöra linsen 🙂
  Jag skulle gärna använda dessa när jag i sommar ska upptäcka Roslagen på mina rullskidor!

  Marina 2015-04-28 16:10:47
  Svara
 • Att de är 100% UV-skyddade

  Här uppe i norr,
  är luften allt annat än torr !
  Är det inte snö som faller ner,
  så är för regnet man inget ser !
  Tar gärna emot lite hjälp när jag springer,
  så kan jag till vädret visa finger !

  Åsa H 2015-04-28 16:10:30
  Svara
 • Åh, de här skulle jag vilja vinna och ge som överraskning till min man som springer och cyklar mycket. Själv håller jag mig mest inne på gymmet så kan inte riktigt motivera att ta dem för mig själv! : )
  Att de är 100% UV-skyddade låter toppen!

  Hoppas på tur!

  Josefine 2015-04-28 15:55:23
  Svara
 • Det bästa av allt är att de har 100% UV-skydd sen att de ändrar färg efter ljuset är ju riktigt coolt! Jag skulle framförallt ha dem ute på vattnet och på vintern för de miljöerna kan verkligen göra så att man blir bländad!

  Camilla Sandmark 2015-04-28 15:37:05
  Svara
 • Det bästa med glasögonen är att dom är fotokromatiska och 100% UV-skydd och att de även är fettavstötande. Jag skulle använda dem på mina löprundor i skog och mark. I både solsken och regn.
  Hoppas på tur!

  Karin 2015-04-28 15:30:27
  Svara
 • Det bästa med glasögonen är att dom är fotokromatiska det är ju perfekt för mig som har en väldigt aktiv vardag! Jag springer och cyklar mycket men min största passion är dock att åka Zipline. Där skulle den fotokromatiska linsen och anti-fog funktionen I kombination med varandra vara som en ”match made in heaven” ! Jag håller tummar och tår och hoppas verkligen på tur!

  Jennie L 2015-04-28 15:24:22
  Svara
 • Två av de fiffiga fördelarna med Blitz med ULS är att de är splitterfria och att linsen ändrar färg beroende på ljuset.
  Om jag vann ett par skulle jag använda dem när jag springer i solen eller när jag tar en tur med min MTB. Skulle nog ha på dem annars också för de är så coola.

  Anna 2015-04-28 15:22:25
  Svara
 • Att de har 100% UV-skydd, och har anti-fog, är så himla bra! Jag är väldigt nyfiken på att testa dem. Jag skulle använda dem när jag springer, och till vintern när jag äntligen står på mina längdskidor igen!

  Lina 2015-04-28 14:52:38
  Svara
 • 100% UV-skydd

  Jag vill ha dem på löpturerna i sommar för att stänga ute världen och gå in i min ensambubbla som jag helst har när jag springer.

  Sofia 2015-04-28 14:08:25
  Svara
 • Hej!

  För mig är det viktigaste att mina ögon får det skydd de behöver och förtjänar. Med 100 % UV skydd är jag helnöjd! Jag är också väldigt känslig för blåst så ett par solglasögon som matchar mina aktiviteter vore super.
  Min största passion är att springa och det kommer jag att fortsätta med även i sommar, längs natursköna vandringsleder – i alla väder.

  Tack för en fin blogg Sara. 🙂

  Moa 2015-04-28 13:22:52
  Svara
 • Sjukt snygga glasögon som är fotokromatiska, perfekt under en lång cykeltur i skogen med skiftande ljus.

  Glasögonen skulle få hänga med på skogsturerna, både de på hjul och de till fots! #älskatrails

  Henrik 2015-04-28 13:17:51 http://www.severed.se
  Svara
 • Anti-fog så att man slippe gnugga insidan när man är ute och tränar en kylig höstdag. Och anti-scratch varje gång man packar upp ur väskan och inser att man glömt att lägga ner i fodralet -men nu gör inte det något 🙂

  Skulle definitivt använda dessa både vid löpning, orientering, skidåkning och cykling – ögonen behöver skyddas oavsett väder och dessa är perfekta, allt i ett.

  Lena 2015-04-28 12:31:55
  Svara
 • Jag diggar att de har anti-fog då jag tenderar att svettas rätt mycket på mina turer och många gånger immar mina gamla glasögon igen. Jag skulle använda glasögonen under mina guidade turer i fjällen. De ser inte ut att ha full spegling vilket underlättar när jag vill prata med mina gäster utan att för den sakens skull behöva ta av mig glasögonen! Kanon!

  Penélope 2015-04-28 12:28:32
  Svara
 • Det jag tycker verkar vara mest praktiskt med Bliz ULS är att de är splitterfria och anti-scratch.

  Även om jag skulle använda dom vid fler aktiviteter så skulle de passa utmärkt att ha på mina ridturer, tex när jag i sommar ska rida i bergen i Sierra Nevada.

  Malin L 2015-04-28 12:23:26
  Svara
 • Att de är splitterfria och fotokromatiska! Tänker mig att med mitt nyfunna löparintresse kommer de passa perfekt på morgonjoggen i sommar vid stugan. Inte bara kommer jag att slippa rinnande ögon, de kommer även skydda mot solen och så kommer jag se cool ut 🙂

  Eva 2015-04-28 12:06:22
  Svara
 • glasögonen ger 100% UV-skydd. Jag vill använda dessa på mina sena kvällpass (nästan nattpass) på sommaren. Skönt skydd mot både insekter och ljuset.

  Tobias 2015-04-28 11:57:50
  Svara
 • Det bästa med glasögonen är att dom är fotokromatiska! Men 100% UV-skydd och att de även är fettavstötande är inte särskilt illa det heller 😉

  Om jag vann dessa så skulle jag ha dom när jag cyklar och springer. Jag tänker mig att dom kommer vara allra bäst när jag svischar ner för backar, för då får jag äntligen upp sån sjukt härlig fart så jag får farttårar i ögonen om jag inte har brillor. Resterande delar av rundan, där det inte går så himla fort, då får dom helt enkelt stå för snyggheten istället 😀

  Erika 2015-04-28 11:54:56 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Det viktigaste – 100% UV-skydd!
  Jag vill använda de på mitt första Göteborgsvarv här i maj! Jag känner hur mina ögon påverkas av all strålning från solen och vore otroligt skönt att få vila ögonen på samma sätt som huvudet får vila under alla träningspassen!

  Lina Johansson 2015-04-28 11:52:55
  Svara
 • glasögonen är fotokromatiska.
  jag skulle använda dem då jag cykelpendlar till jobbet. det är ofta molningt på morgonen å sol på em, då behöver jag bara ha ett par med mig 🙂

  Pernilla 2015-04-28 11:15:01
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg