Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bästa tränings- och hälsobloggarna

Grattis PT-Fia som vann kategorin hälsoblogg i Life Blog Awards. Grattis också till vinnaren av kategorin träningsblogg som blev Leila Söderholm efter en stark inhämtning – bara dagar innan röstningen stängdes låg tre killar i topp och Leila låg inte ens femma…

Det är roligt att ha varit nominerad och alla listningar tar jag med mig som bra saker i bagaget; tack till dig som läser och som följer mig. Utan dig så hade det inte blivit någon blogg att tala om!

PT-Fia är en självklar vinnare; förutom att ha en bra och engagerande blogg så gissar jag att hon också har flest läsare – även om hälsokategori var rätt hemlig när det gäller besökare (väldigt få av oss publicerar vår statistik officiellt någonstans).

Jag låg trea i omröstningen några dagar innan alltsammans avgjordes; det tolkar jag som att jag har rätt bra med besökare jämförelsevis – och framförallt att jag har väldigt engagerade läsare eftersom jag bara bloggade om tävlingen inledningsvis. Att kolla min statistik är något jag enbart gör för mina samarbetspartners räkning; jag är en gladare bloggare när jag inte har känslan att jag måste ”tävla” om något.

Resultatet i årets träningsblogg blev till skillnad från årets hälsoblogg en riktigt intressant historia! Här toppar ett gäng killar resultatlistan och det tåls att sägas något om det. Det är ungefär som hästsport. Av alla tusentals tjejer så är det ofta killarna som placerar sig när det ska tävlas på toppen. Har ni tänkt på det? Om du funderar på det en smula, varför tror du att det är så – och varför vann en kille priset?

Enligt statistiken för de ledande killbloggarna från häromdagen så får 30 000 personer mail när Styrkelabbet bloggar nytt (även om Bloggportalen säger 17 läsare per vecka), medan Erik ”konditionskonnässören” Wickström och Adam Steen (längdskidåkare) har 6200 respektive 6400 besök per vecka enligt Bloggportalen.

Några av de kvinnliga bloggarna som fanns med i samma kategori har enligt Bloggportalen dubbelt så många läsare – och Alexandra Bring har enligt samma mätare ca 108 000 besök per vecka… däremot återfinns hon inte med på listan bland mest länkade bloggarna, vilket är mycket intressant i en engagemangsanalys.

Här är förresten en artikel om en undersökning om bloggpåverkan som Better Bloggers nyss gjort. Tre av fyra har köpt en sak eller tjänst efter att ha läst om det på en blogg. Dessutom är träning och hälsa en av de bloggkategorier som är mest konsumtionskraftiga. En maktfaktor att räkna med!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Själv retar jag mig på att jag fortfarande är med på Bloggportalens lista, jag har ju tagit bort koden. 🙂 Förmodligen ligger den kvar på någon cachad sida någonstans. Styrkelabbet hade förra veckan 70 000 besök, ser lite kul ut när det står ett tiotal. 🙂

  Daniel Richter 2015-04-21 07:27:28 http://www.styrkelabbet.se
  Svara
 • Tycker det är mycket märkligt att killarna hamnade först. Jag har fått uppfattningen att absolut främst tjejer/kvinnor följer tränings/hälsobloggar så jag är verkligen överraskad över detta resultat.

  Lisa 2015-04-18 06:50:12
  Svara
 • Det där med karldominans är ju superintressant. Hur kan det på papperet omöjliga liksom bli möjligt? Nåväl.

  Personligen är jag inte så förtjust i listor och hamnade i chock i sju veckor när jag själv hamnade på en för JÄÄÄÄTTELÄÄÄNGE sen 🙂 Det var bättre förr… Haha…

  Mia 2015-04-17 20:30:58 http://www.menmia.se
  Svara
 • Jättesvårt att tävla i bloggande ju…!
  De som fick mest röster nu, är ju inte någon av mina favoriter.

  Keep it up!! 🙂
  Kram M

  Rund är också en form! 2015-04-17 19:52:15 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Kan inte i heller låta bli och fundera på just det här. Och precis som du tycker jag att bloggar är bäst när det inte handlar om prestation i siffror.

  Miss you!

  Jessica 2015-04-17 18:58:17 http://www.jessicaclaren.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger