Grattis PT-Fia som vann kategorin hälsoblogg i Life Blog Awards. Grattis också till vinnaren av kategorin träningsblogg som blev Leila Söderholm efter en stark inhämtning – bara dagar innan röstningen stängdes låg tre killar i topp och Leila låg inte ens femma…

Det är roligt att ha varit nominerad och alla listningar tar jag med mig som bra saker i bagaget; tack till dig som läser och som följer mig. Utan dig så hade det inte blivit någon blogg att tala om!

PT-Fia är en självklar vinnare; förutom att ha en bra och engagerande blogg så gissar jag att hon också har flest läsare – även om hälsokategori var rätt hemlig när det gäller besökare (väldigt få av oss publicerar vår statistik officiellt någonstans).

Jag låg trea i omröstningen några dagar innan alltsammans avgjordes; det tolkar jag som att jag har rätt bra med besökare jämförelsevis – och framförallt att jag har väldigt engagerade läsare eftersom jag bara bloggade om tävlingen inledningsvis. Att kolla min statistik är något jag enbart gör för mina samarbetspartners räkning; jag är en gladare bloggare när jag inte har känslan att jag måste ”tävla” om något.

Resultatet i årets träningsblogg blev till skillnad från årets hälsoblogg en riktigt intressant historia! Här toppar ett gäng killar resultatlistan och det tåls att sägas något om det. Det är ungefär som hästsport. Av alla tusentals tjejer så är det ofta killarna som placerar sig när det ska tävlas på toppen. Har ni tänkt på det? Om du funderar på det en smula, varför tror du att det är så – och varför vann en kille priset?

Enligt statistiken för de ledande killbloggarna från häromdagen så får 30 000 personer mail när Styrkelabbet bloggar nytt (även om Bloggportalen säger 17 läsare per vecka), medan Erik ”konditionskonnässören” Wickström och Adam Steen (längdskidåkare) har 6200 respektive 6400 besök per vecka enligt Bloggportalen.

Några av de kvinnliga bloggarna som fanns med i samma kategori har enligt Bloggportalen dubbelt så många läsare – och Alexandra Bring har enligt samma mätare ca 108 000 besök per vecka… däremot återfinns hon inte med på listan bland mest länkade bloggarna, vilket är mycket intressant i en engagemangsanalys.

Här är förresten en artikel om en undersökning om bloggpåverkan som Better Bloggers nyss gjort. Tre av fyra har köpt en sak eller tjänst efter att ha läst om det på en blogg. Dessutom är träning och hälsa en av de bloggkategorier som är mest konsumtionskraftiga. En maktfaktor att räkna med!

0