Nu i mars börjar butikerna skylta upp med vårens träningsmode; eller SS15 som det heter på branschspråk. SS står för spring summer och det är både vår och sommar. De flesta företag kör två kollektioner per år; SS och AW (autumn winter).

Mot press (och bloggare) brukar man bjuda in till pressträffar och skicka ut pressinformation långt innan kläderna finns till försäljning. Det beror mest på att tidningarna vanligtvis har rätt så lång pressläggning; redan nu jobbar många av tidningarna med höst- och vinternumren.

Jag frågade Casall och Reebok vad de satsar på i vår och sommar – såhär svarade de:

Sara Hellström, designer på Casall

> Vilka färger och mönster gäller i vår?

– Vi har satsat på pasteller som tex pastel lilac, bay green (mint) och sunny lime, med inslag av starkare neonfärger som neon salmon (orange/korall), lithium (orange/röd) och pink joy (cerise rosa). Gråmelange är en viktig neutral. Vitt är också stort och ger en fräsch och somrig look, vi har till och med en helvit löparkollektion.

– När det kommer till mönster har vi en serie av tre mönster, dels ett geometriskt tryck, ett mönster föreställande trädgrenar som blommar ut i ett grafiskt blommönster.

> Var hämtar ni inspiration från när ni tar fram nya kollektioner?

– Det kan variera men framför allt hämtar vi inspiration under träning, på resor, utställningar, naturen, arkitektur, fotografi, tidningar och böcker.

> Vilken är din favoritprodukt från vår- och sommarkollektionerna?

– Svårt val, det finns så mycket fint. Ska jag välja ut några är mina favoriter framför allt produkterna med det svarta och vita blommönstret, men också Fly quilted hoodie och Block tights tillsammmans med Session funnel neck med en sport BH i en fin färg under som syns genom de djupa ärmhålen.

[insert]casall ss15[/insert][insert] casall ss15[/insert]

Charlotte Wik, PR Manager på Reebok

> Vilka färger och mönster gäller i vår?

– Grafiska print på oväntade ställen. Och gömda, peppande budskap inuti plaggen.

> Var hämtar ni inspiration från när ni tar fram nya kollektioner?

– Våra atleter och deras prestationer och behov är vår främsta inspiration.

> Vilken är din favoritprodukt från vår- och sommarkollektionerna?

– Min favoritprodukt är den nya löparskon som lanserades igår: ZPump Fusion.

Enligt ett pressmeddelande från Reebok så är Pump Fusion en sko som enligt Reebok kommer att revolutionera löpningen, det är en löparsko som pumpas upp för att på ett unikt sätt anpassa sig efter just din fot.

[insert]Reebok SS15[/insert][insert]Reebok SS15[/insert][insert]Reebok SS15[/insert]

 

 

0