Igår kväll påbörjade jag ett långkok; paleo pulled beef, som fick stå och dra över natten och en bit in på morgonkvisten. Receptet kommer från Åsa Söderberg och Paleokokboken Hälsokoden. När jag träffade Åsa för första gången, över en frukost på Nybrogatan 38, hade hon precis börjat med paleo – tänk så mycket som hänt sedan dess. Hälsokoden är hennes andra kokbok och jag tror att hon var i princip först ut på svenska bokmarknaden med hennes första kokbok med paleorecept.

Att göra pulled beef är enkelt. Jag skar en lök och lade i botten av en kastrull tillsammans med några vitlöksklyftor. Sedan i med en kött bit (fransyska för min del) som jag hade rubbat in med en mix av kryddor och så på med passerade tomater och så får det puttra på svag värme i ett gäng timmar.

Nyfiken på fler recept som är paleo? Spana in dessa:

Paleo brownies (raw)

Paleo muffins

Paleo chokladkaka

Paleo majonnäs

Paleo scones

Paleo mugcake

Paleo chokladmousse

Paleo pannkakor

Vad är paleo, kanske du undrar efter att ha läst det ordet lite för många gånger i det här blogginlägget nu. Paleo, eller paleolitisk kost, är när man undviker processad mat, spannmål, mejeriprodukter, socker och vegetabiliska oljor. Man gör det för att man vill äta så som man anser att människan ätit förr, innan man blev jordbrukare och före den industriella revolutionen.

Äter du paleo? Eller har du kanske ätit enligt paleo? Berätta, vad tycker – eller tyckte – du?

[insert]paleo pulled beef 01[/insert][insert]paleo pulled beef 02[/insert]

0