Jag har typ inte satt en fot på ett gym på evigheter. Alltså verkligen evigheter. Men så idag hände det. På lunchen gick jag till Holiday Club här i Åre och styrketränade.

Hela mitt första år i Åre har jag styrketränat på gårdsplanen eller på “arenan” som jag kallar det; det stora fältet nere vid Åresjön som ligger rätt utanför ytterdörren. Jag har inte behövt ett gym när jag haft allt jag behöver hemmavid: kettlebell, medicinboll, multibalance trainer, resistance rope, sandsäckar, yogamattor, hopprep och lite fler grejer.

Men idag gick jag till gymmet eftersom det kändes så himla smidigt att kombinera 30 minuters gymträning och sedan lunch på Holiday Club. Det kommer att bli fler gånger. Jag återupplivade många gamla favoriter, varav min allra bästa är att köra benpress med ett ben i taget.

Jag var positivt överraskad av maskinparken på Holiday. Att träna med maskiner måhända vara ute bland de som tränar mycket men jag gillar ändå benpressen. Och så fanns det även leg curls och leg extensions och lite konditionsmaskiner och givetvis fria vikter och bänkar och sådant. Perfekt komplement till allt de som jag har här hemma.

Eftersom motivation föder motivation och jag helt plötsligt drabbats av en ambitiös uppstrukturerad träningsvåg så kommer det bli mer styrka framöver. Snabba och effektiva cirklar och amrap-upplägg, för det är så jag gillar att träna styrka. Gärna med mycket puls och under rätt så kort tid.

[insert]holiday club gym[/insert][insert] craft training wear[/insert] Tights från Crafts nya kollektion “trainingwear”. Delar av kollektionen finns här.

0