På onsdag är det våffeldag – eller ja, egentligen vårfrudag – och jag har legat i och tränat på att äta våfflor. Förr om åren hade man mjölk och ägg över i ladorna vilket gjorde våfflor till tacksam mat såhär års.

Innan mitt besök åkte hemåt igång gjorde Elisabeth våfflor till mig och Mia. Det lär bli fler våfflor i veckan – mer klassisk fjällmat finns knappt. Jag är nöjd med att jag köpte våffeljärn för några veckor sedan (det blev en Åviken eftersom det får bäst i test för jämnan) – och elvisp för de rätta tillbehören!

Jag åt våfflorna med frukt och bär men är sugen på att också göra ingefärskräm nästa gång för en riktig boost. Tipset kommer från tidningen Allt om mat som säger att man ska riva 1 msk ingefära och blanda med 2 dl turkisk yoghurt och 2 msk florsocker.

Mia åt våfflor med brieost och fikonmarmelad uppe på Vita Renen och jag har förut ätit våfflor med löjrom och klassiska tillbehör. Det här med våfflor går att variera i en oändlighet; både för att hitta bästa våffelsmeten – och bästa tillbehören.

Har du bloggat om våfflor (smet eller tillbehör spelar ingen roll) – lägg en länk i kommentarsfältet! Det vore kul att ta del av dina bästa tips!

Här är några andra tips:

> Chokladvåfflor utan gluten eller mjölk

> Glutenfria våfflor gjorda på banan

> Klassiska våfflor från Leila

> Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

> LCHF-våfflor

[insert]våfflor 01[/insert][insert] våfflor 02[/insert]

0