Om man ska välja ut de matbilder som ser allra mumsigast ut och som gör att jag vill hoppa in i matbilden och vara rätt i den, så är det amerikanska pannkakor. Det är en kombo av kolhydrater som staplats på hög (yes, krävs i en pannkaksbild) med härlig topping.

Amerikanska pannkakor är också vad jag alltid brukar vela mellan på menyn när jag är i USA. Där staplas det oftast inte så snyggt på hög däremot, och toppingen är faktiskt rätt så fattig. Nä, ska man göra en bildperfekt brunch med amerikanska pannkakor så får man göra den själv. Och det var precis vad jag gjorde förra helgen.

Bilden är väldigt mycket arrangerad för att skapa min ultimata pannkaksfröm i bildformat.

Receptet på amerikanska pannkakor kommer från Leila Lindholm. Det finns inget recept från henne som jag misslyckats med.

Recept för 8 amerikanska pannkakor:

1. Blanda 3.5  dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, ett uns salt, 2 msk socker, 2 tsk vaniljpulver och eventuellt finrivet skal från en citron.

2. Smält 2 msk smör och vispa ihop med 2.5 dl mjölk och 1 ägg. Rör ner tillsammans med de torra ingredienserna i en bunke.

3. Grädda pannkakorna i smör på medelhög värme.

4. Servera med vad du gillar bäst – pudra med florsocker för pluspoäng för snygghet på tallriken.

[insert]amerikanska pannkakor 05[/insert][insert]amerikanska pannkakor 03[/insert][insert] amerikanska pannkakor 04[/insert][insert]amerikanska pannkakor 02[/insert]

0