Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Våffeldagen

På onsdag är det våffeldag – eller ja, egentligen vårfrudag – och jag har legat i och tränat på att äta våfflor. Förr om åren hade man mjölk och ägg över i ladorna vilket gjorde våfflor till tacksam mat såhär års.

Innan mitt besök åkte hemåt igång gjorde Elisabeth våfflor till mig och Mia. Det lär bli fler våfflor i veckan – mer klassisk fjällmat finns knappt. Jag är nöjd med att jag köpte våffeljärn för några veckor sedan (det blev en Åviken eftersom det får bäst i test för jämnan) – och elvisp för de rätta tillbehören!

Jag åt våfflorna med frukt och bär men är sugen på att också göra ingefärskräm nästa gång för en riktig boost. Tipset kommer från tidningen Allt om mat som säger att man ska riva 1 msk ingefära och blanda med 2 dl turkisk yoghurt och 2 msk florsocker.

Mia åt våfflor med brieost och fikonmarmelad uppe på Vita Renen och jag har förut ätit våfflor med löjrom och klassiska tillbehör. Det här med våfflor går att variera i en oändlighet; både för att hitta bästa våffelsmeten – och bästa tillbehören.

Har du bloggat om våfflor (smet eller tillbehör spelar ingen roll) – lägg en länk i kommentarsfältet! Det vore kul att ta del av dina bästa tips!

Här är några andra tips:

> Chokladvåfflor utan gluten eller mjölk

> Glutenfria våfflor gjorda på banan

> Klassiska våfflor från Leila

> Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom

> LCHF-våfflor

våfflor 01 våfflor 02

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Lisa: mums, tack!

  Erika: jag har typ aldrig ätit våfflor med nutella. om jag börjar kanske jag aldrig kan sluta…

  Sara 2015-03-23 22:42:18
  Svara
 • jag kör på den mest onyttiga varianten med sylt, nutella och glass. Extra allt liksom. Tur det inte bli våfflor så ofta för min del, haha! 😀

  Erika 2015-03-23 19:41:09 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Jag kunde inte hålla mig tills onsdag så jag gjorde våfflor imorse. Eftersom jag är glutenintolerant forskar jag efter nya recept hela tiden. Detta recept gjorde jag idag och serverade med blåbärssylt. Mums 😛
  75 g smält smör
  1,5 dl mjölk
  1,5 dl vatten
  2 dl glutenfri mjölmix (ljus)
  1 dl majsmjöl
  2 msk mandelmjöl
  1 tsk bakpulver
  en aning vanillinsocker
  en aning salt

  Blir smeten för lös= tillsätt mer mjöl. Gör gärna en testvåffla för att kolla att smeten är tillräckligt tjock.
  Glöm ej att smöra våffeljärnet

  Lisa 2015-03-23 11:32:39
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje