Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Min måndag

07.30: Jag vaknar och tror att jag försovit mig massor. Och det har jag också. Planen var att gå upp vid 6 för att ta med Hazel på en lång morgonrunda men fullmånen har härjat under natten och jag har inte kunnat sova.

07.40: Det är misärväder där ute. Det snöar istappar i sidled och jag får ont i ögonen när vi promenerar bortåt på morgonrundan.

08.40: Jag försöker vara på jobbet någonstans mellan 08.30 och 09.15 så det gäller att vara snabb; jag tvättar håret (använder alltid Kevin Murphys produkter – de är helt fab!) och äter lite yoghurt med banan och müsli på stående fot medan luggen torkar.

09.25: Jag är på jobbet och eftersom jag inte har öppnat jobbdatorn under hela helgen så är det jämntjockt med saker att ta itu med. Även om jag har haft helg så har inte turistorten Åre haft det.

11.40: Hela förmiddagen har passerat utan att jag ens hunnit kolla på klockan och jag åker hem för att gå ut och leka med Hazel. Jag försöker styra upp våra dagar så att hon får både fysiska och mentala utmaningar.

12.35: Jag steker upp en omelett med ost och ruccola och går igenom lite sociala medieflöden samtidigt som jag äter lunch. Det är en allmän mediebevakning; lite jobbrelaterat – och lite Sararelaterat.

13.15: Jag är på jobbet igen. Ett bud (typ Åres enda budbil) kommer förbi med lite träningskläder jag beställt och lite senare har vi måndagsmöte och pratar påsk och sedan festivalaktiviteter i Åre i sommar.

15.05: Sen igen! Jag ansluter till ett möte om den typ 40 mil långa Pilgrimsleden som går från hav till hav och rätt genom Åre: från Selånger (Sundsvall) till Stikklestad (Trondheim). Jag kommer på att jag redan förra våren ville springa stora delar av den och gör en mental anteckning att det ska stå på sommarens bucket list. Just Karl Johans väg väster om Åre vill jag ta mig an.

16.20: Jag är hemma och Hazel är överlycklig att se mig. Vanligtvis brukar hon hänga på mig på möten men idag har det inte riktigt gått.

16.30: Backintervaller står på schemat och vid foten av fjället, där jag bor, finns det gott om backar. Vi tar sikte på närmsta skoterspår och jag bedriver någon form av fartleksvariant med backar. Det är tyst och lugnt och skönt i skogen

18.10: När vi kommer hem igen tar vi vägen förbi matbutiken och köper ingredienser till kvällens middag och till en pulled beef från Fyscoachens nya kokbok Hälsokoden. Planen är att den ska stå och puttra över natten.

19.00: Min kollega ringer; en Årerestaurang på baksidan av skutan har precis utsetts till Sveriges bästa restaurang och jag släpper allt jag har och jobbar lite med glada nyheten ett tag. Det sprider sig snabbt i sociala medier.

19.30: Jag skär palsternacka och sötpotatis och kålrot i bitar och fräser upp i lite olja innan jag tillsätter kokosmjölk och improviserar ihop en kryddblandning som ska lika garam masala. Sedan får det där koka ihop tills det blir mjukt och krämigt. Under tiden sätter jag på en brasa och har nyheterna på i bakgrunden.

20.05: Jag skriver det här inlägget och vet att jag har ännu mer jobb framför mig i form av mina frilansuppdrag. Det är mycket på gång, det är det i princip alltid, och jag strukturerar min vardag genom att göra listor för varje dag – det håller huvudet lugnt och när sista punkten är struken för dagen kan jag känna mig klar.

Klockan 22 kommer jag gå ut en sista gång med Hazel. Sedan jag skaffade henne har jag inte haft särskilt många sena kvällar så som jag hade förut. När jag stänger ner datorn för att gå ut har jag stängt den för gott den kvällen. Om jag somnar i tid eller inte beror lite på hur den där fullmånen beter sig.

craft kurbits mössa sara_02 hazel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Maja; tack för tips!

  Staffan:;)

  Rund: kul att du gillar – det är ju roligt att se hur folk lever!

  Annika: haha ja jag vet!

  Sara 2015-03-10 09:34:06
  Svara
 • Älskar den här typen av inlägg!

  Annika 2015-03-10 09:23:49 http://strongday.se
  Svara
 • Roligt med en inblick i din vardag.
  PS. Såå fin tös du har! 🙂

  Rund är också en form! 2015-03-10 09:03:08 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • :=)

  Staffan 2015-03-09 23:53:15
  Svara
 • Förlåt, glömde skicka med länkar! 🙂

  https://itunes.apple.com/au/app/diligent-dietitian-nutritional/id969420993?mt=8

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lakevalleyapps.diligentdietitiannutritionalguide

  Maja 2015-03-09 22:51:59 http://lakevalleyapps.com
  Svara
 • Hej Sara!

  Tack för en fin och inspirerande blogg!

  Jag är en hälsointresserad legitimerad röntgensjuksköterska som nu går en utbildning i app-programmering. Min första app jag gjorde var appen Diligent Dietitian Nutritionsguide, en informativ nutritionsguide där man kan läsa om olika näringsämnen, varför vi behöver dem, hur vi får i oss dem och hur mycket vi behöver varje dag.

  Appen är tänkt som en lättillgänglig handbok för hälso- och kostintresserade och som en studiehjälp till dietiststudenter. Appen finns på både svenska och engelska i App Store och Google Play Store.

  Om du tycker appen låter intressant och skulle vilja prova appen gratis är det bara att höra av dig till mig så fixar jag en promo-code i App Store.

  Allt gott
  Mvh
  Maja

  Maja 2015-03-09 22:50:59 http://lakevalleyapps.com
  Svara
 • Stina: roligt att hitta till nya bloggar tycker jag, din piggade upp mitt bloggflöde!

  Anna: ja, same same but different 🙂 ses i Åre!

  Pilla: jaa! håller med!

  Sara 2015-03-09 22:18:35
  Svara
 • Älskar ”dagen” inlägg, så lätta att skapa men ändå alltid kul att läsa!

  pilla 2015-03-09 21:59:44 http://runwayp.com
  Svara
 • Kul att läsa om din dag! Vi lever i så olika men ändå lika världar, och jag får (som vanligt när jag läser din blogg) en stark längtan till Jämtland och snö – trots det fantastiska solvädret vi har här i Stockholm.

  Appropå det – vad roligt att du är med vid Workout Åre! Hoppas vi ses då 🙂

  Kram

  Anna - Trend o träning 2015-03-09 21:17:47 http://trendotraning.se
  Svara
 • Så kul med en inblick i din vardag! Hittade hit första gången genom din medverkan i Bloggbussiness, ett väldigt trevligt avsnitt och mina öron låter det som om du har ett väldigt spännande jobb, om än lite hektiskt som det verkar!
  Tack för dina rader inne hos mig, tycker definitivt du ska satsa på scones till helgen, frukost är det bästa som finns 🙂

  Stina - Tillvaron.se 2015-03-09 20:52:27 http://tillvaron.se/stina
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk