07.30: Jag vaknar och tror att jag försovit mig massor. Och det har jag också. Planen var att gå upp vid 6 för att ta med Hazel på en lång morgonrunda men fullmånen har härjat under natten och jag har inte kunnat sova.

07.40: Det är misärväder där ute. Det snöar istappar i sidled och jag får ont i ögonen när vi promenerar bortåt på morgonrundan.

08.40: Jag försöker vara på jobbet någonstans mellan 08.30 och 09.15 så det gäller att vara snabb; jag tvättar håret (använder alltid Kevin Murphys produkter – de är helt fab!) och äter lite yoghurt med banan och müsli på stående fot medan luggen torkar.

09.25: Jag är på jobbet och eftersom jag inte har öppnat jobbdatorn under hela helgen så är det jämntjockt med saker att ta itu med. Även om jag har haft helg så har inte turistorten Åre haft det.

11.40: Hela förmiddagen har passerat utan att jag ens hunnit kolla på klockan och jag åker hem för att gå ut och leka med Hazel. Jag försöker styra upp våra dagar så att hon får både fysiska och mentala utmaningar.

12.35: Jag steker upp en omelett med ost och ruccola och går igenom lite sociala medieflöden samtidigt som jag äter lunch. Det är en allmän mediebevakning; lite jobbrelaterat – och lite Sararelaterat.

13.15: Jag är på jobbet igen. Ett bud (typ Åres enda budbil) kommer förbi med lite träningskläder jag beställt och lite senare har vi måndagsmöte och pratar påsk och sedan festivalaktiviteter i Åre i sommar.

15.05: Sen igen! Jag ansluter till ett möte om den typ 40 mil långa Pilgrimsleden som går från hav till hav och rätt genom Åre: från Selånger (Sundsvall) till Stikklestad (Trondheim). Jag kommer på att jag redan förra våren ville springa stora delar av den och gör en mental anteckning att det ska stå på sommarens bucket list. Just Karl Johans väg väster om Åre vill jag ta mig an.

16.20: Jag är hemma och Hazel är överlycklig att se mig. Vanligtvis brukar hon hänga på mig på möten men idag har det inte riktigt gått.

16.30: Backintervaller står på schemat och vid foten av fjället, där jag bor, finns det gott om backar. Vi tar sikte på närmsta skoterspår och jag bedriver någon form av fartleksvariant med backar. Det är tyst och lugnt och skönt i skogen

18.10: När vi kommer hem igen tar vi vägen förbi matbutiken och köper ingredienser till kvällens middag och till en pulled beef från Fyscoachens nya kokbok Hälsokoden. Planen är att den ska stå och puttra över natten.

19.00: Min kollega ringer; en Årerestaurang på baksidan av skutan har precis utsetts till Sveriges bästa restaurang och jag släpper allt jag har och jobbar lite med glada nyheten ett tag. Det sprider sig snabbt i sociala medier.

19.30: Jag skär palsternacka och sötpotatis och kålrot i bitar och fräser upp i lite olja innan jag tillsätter kokosmjölk och improviserar ihop en kryddblandning som ska lika garam masala. Sedan får det där koka ihop tills det blir mjukt och krämigt. Under tiden sätter jag på en brasa och har nyheterna på i bakgrunden.

20.05: Jag skriver det här inlägget och vet att jag har ännu mer jobb framför mig i form av mina frilansuppdrag. Det är mycket på gång, det är det i princip alltid, och jag strukturerar min vardag genom att göra listor för varje dag – det håller huvudet lugnt och när sista punkten är struken för dagen kan jag känna mig klar.

Klockan 22 kommer jag gå ut en sista gång med Hazel. Sedan jag skaffade henne har jag inte haft särskilt många sena kvällar så som jag hade förut. När jag stänger ner datorn för att gå ut har jag stängt den för gott den kvällen. Om jag somnar i tid eller inte beror lite på hur den där fullmånen beter sig.

[insert]craft kurbits mössa sara_02[/insert][insert] hazel[/insert]

0