Efter en lång firarhelg med många kvällar ute på byn här i Åre konstaterar jag att vi varit på 5 olika ställen men betalat pengar till samma företag: Capo, Åregården, Ölbaren, Åre Crêperie och Vinbaren ägs och drivs alla av STP restauranger som inför den här vintern gick in och tog över en stor del av restaurangutbudet i Åre. Man driver några fler ställen också; t.ex. Broken och Timmerstugan men här brukar jag inte hänga så ofta…

Senast ut i raden av nyöppningar var Åre Crêperie & Logi som öppnades förra veckan i ett samarbete med Visbyditon som är relativt känt. Logidelen här i Åre står Åregården för och mellan olika varianter på galettes och crêpes kan man också beställa sig en minisvit på hotellet tvärs över gatan.

Crêperiet är ett kul ställe som jag kan tänka mig att gå till lite som när jag gick till Åre Delikatess, på udda tider men inte riktigt för en härlig middag på tu man hand. Som långlunch funkade det däremot utmärkt. Jag blev tvärmätt på min galette med skagenröra och sikrom. Hade det varit utanför arbetstid hade jag druckit en torr fransk cider till.

[insert]creperiet åre 01[/insert]

 

0