Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om att må bra

Jag var lite depp häromdagen. Det var en ny känsla. En bortglömd sådan. Sedan jag aktivt valde att följa mitt hjärta fullt ut är de grå dagarna få, även när söndagskvällen lätt skulle kunna sandpappra tillvaron flisig eller när semesterdagarna abrupt är slut. För mig är det viktigt att leva så som jag vill leva, varje dag.

Vad vi vill är olika och beror på så många olika faktorer där givetvis omständigheter också spelar in. Underbara Clara skriver om sina drömmars glesbygdsliv och Annie har vid ett tidigare tillfälle skrivit om sitt livsval med ett tydligt vad och varför. Vi kan inte alla åka till Bali och bo på beachen forever. Frågan är ens om vi alla skulle bli lyckliga av att göra det. En livsdröm behöver inte vara en utopi; det kan vara en mycket nära verklighet.

Jag har en stor förmåga att leva mina drömmar. Det är inte enkelt men det är värt det. Jag har en enorm integritet som till 90% är till min fördel – och ibland till min nackdel.

Att leva mina drömmar handlar inte enbart om att jag just nu bor i Åre. Det handlar inte enbart om att jag valde att flytta till Halmstad en tid. Det handlar inte heller enbart om att jag valde att plugga utomlands och att jobba hårt för att examineras med toppbetyg och sedan börja jobba inom finansbranschen. Det handlar inte bara om att jag sedan valde att skippa den karriären och istället bo i Whistler ett tag. Det handlar inte heller bara om att jag valt att avsluta anställningar där all min energi dräneras utan påfyllning istället för att gå månad efter månad och år efter år på minus.

Men allt det där sammanlagt handlar om mina drömmars liv. Det handlar om hur jag ser på mig själv och värderar min energi och min tid i förhållande till min omvärld; bland arbetsgivare och möjligheter, bland återvändsgränder och saker som inte gick som man tänkt.

Att följa sina drömmar handlar inte om Bali. Men det handlar om att välja till och välja bort. Och att våga släppa på både kontroll och förväntan.

Jag tror att efter många år där ”att vara lyckad” har varit drömmen, så kommer en tid med något annat. Där passion är drivkraften. Det är inte helt oproblematiskt det heller; för vad händer om man inte känner passion? Inte hittar sin egen kompass…

Just nu skiner solen över Åre. Jag har haft en fantastisk arbetsdag medan sportlovsfirare spenderat tid i solgropar, i backen eller i skidspår. Jag mår så otroligt bra. Jag trivs. Allt är såklart inte perfekt men ingenting är alltid perfekt perfekt. Livet går inte ut på maximerad perfekthet. Men livet går ut på att leva. Leva på ett sådant sätt att man mår bra.

ottsjö sara hazel IMG_8727

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Precis! Att våga våga. 🙂

  Ingmarie 2015-02-27 20:30:21 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Klokt som alltid. OCh de där dagarna man har de där tankarna- är så viktiga! Det är då man lär sig och lägger grund att uppskatta allt man slitit för!

  Svara
 • Klokt! Och det är inte alltid lätt, men jag jobbar på det!

  Grabben 2015-02-26 10:31:15 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Detdär träffar rakt i magen.Sa upp mig från mitt fasta jobb.Sålde fina,mikroskopiska lägenheten på Kungsholmen…för att ta ett vik på några månader och bo i tredje hand i Majorna..För att komma närmre domdär som verkligen betyder något.För att ha Göteborg under fötterna igen,stan som har engiven plats i hjärtat.

  Malin 2015-02-25 21:39:04
  Svara
 • O va jag älskar o läsa dina kloka ord, Du ger mig energi!

  Charlott 2015-02-25 19:18:39
  Svara
 • Det tror jag med – försöker själv…

  jeanna 2015-02-25 17:09:29 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • jeanna: ja jag håller med, jag tror man måste öva sig!

  Sara 2015-02-24 21:36:00
  Svara
 • Du är så klok!
  Viktigt inlägg, bra att påminnas om detta.

  Träningsblogga 2015-02-24 20:38:11 http://traningsblogga.se
  Svara
 • Otroligt fint skrivet, Lust är väl ett en bra känsla att följa och det verkar du vara bra på!

  Mia 2015-02-24 20:16:12
  Svara
 • Du ställer en intressant fråga där, med kompassen. För grejen med en kompass är ju att en måste andas och våga lita på den om den ska funka. Att skita i vad ögat ser, andra säger eller magen tror för tillfället och våga följa den där nålen. Vi verkar få allt svårare att ta kontakt med oss själva, vår egen intuition. Väger så mycket in vad andra tycker eller, kanske mest, vad vi tror att ”de” (vilka är de ens???) tycker eller förväntar sig av oss. Inbillad förväntan – vilken skitdålig grej att bygga sina val på. Ändå är det lätt att falla dit, tror jag.

  jeanna 2015-02-24 19:47:42 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Så klokt att jag får gåshud. Fina du!

  Mari 2015-02-24 19:11:26 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Viktigt och bra. Tack.

  Linde 2015-02-24 17:37:27
  Svara
 • Bra skrivet… Och intressant det där med att göra aktiva val… Inom de ”ramar” vi har…

  Camilla - AktivaDagar 2015-02-24 17:26:52 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Klokt och väldigt spot on tycker jag! Idag har jag promenerat en sväng i naturen. Och källsorterat. Och inte så mycket mer. Och känner att ja, det är här jag vill vara. Nyckeln är verkligen, precis som du skriver, integritet och att lyssna på sig själv och inte så mycket på alla andras idéer om ett drömliv – mer än som inspiration och underhållning förstås.

  Erika 2015-02-24 17:23:18 http://sandsnovatten.wordpress.com
  Svara
 • Otroligt klokt och viktigt inlägg! Välja till och välja bort….värt att tänka extra på!

  Katrin 2015-02-24 17:11:16 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger