Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skäckerfjällen

En av de bloggar jag läser och som alltid ger mig en längtan ut till fjället är Katrins äventyr. Jag minns så tydligt att hon sagt hur mycket hon gillar Skäckerfjällen. Och jag är konstant påmind om att jag inte riktigt varit där. Visst, jag var i krokarna i somras när jag åkte runt Kallsjön och spanade in trakterna däromkring, inklusive Kolåsen. Men stigarna och lederna i Skäckerfjällen väntar fortfarande på mig, och otåligt dessutom.

Jag var till Kolåsens fjällhotell idag för jobbets räkning, men det blev för mitt eget nöjes skull också. Det snöade lovikavantar när jag styrde Hondan genom ett magiskt vinterland. Jag välkomnades med äppelpaj och en guidad tur i 30-talsmiljö som är bevarad ut till minsta detalj än idag. Kolåsen är en riktig pärla med rum som är inredda i olika stil med fokus på detaljer; Bernadotterummet, Churchillrummet, skidrummet…

Från Kolåsens fjällhotell är utsikten fantastisk över skog, sjö och fjäll – alltså verkligen fantastisk! Det var så roligt att få höra att på 30-talet så hörde Grand Hotel i Saltsjöbaden och Kolåsen till de flottaste ställen man åkte till. Idag känns den här delen av fjällen rätt långt bort från ytligheterna i just Saltsjöbaden även om det också är en pärla, som jag dessutom också växte upp i.

Stillheten och tystnaden var påtaglig där ute i Kolåsen och Skäckerfjällen är verkligen vildmarksfjäll. Är du i Åre så är det värt en dagstur längs väg 336 alternativt om du åker via Björnen, Huså och Digernäset. De två vägarna går på olika sidor om Kallsjön.

Lördagar hela vintersäsongen har restaurangen öppet kl 12-15. Men du kan boka bord om kvällarna; maten görs på lokala råvaror och du kan förvänta dig rena smaker. Restaurangen har fått pris från Svenska turistföreningen och hela hotellet, med tillhörande stugor och vandrarhem, är en STF fjällstation. Det här är verkligen ett ställe för dig som uppskattar det genuina och det lokalproducerade. På gården går ett gäng linderödsgrisar som bökar med gott om plats både ute och inne. I en hage utanför hotellet går bland annat hästar för att beta marken och hålla landskapet öppet.

Jag kommer att åka hit till Skäckerfjällen och Kolåsen snart igen för att åka skidor i det två mil långa spåret och sedan tänker jag komma hit i sommar och springa stig, paddla och bada.

I augusti går Fjälloppet; 34 km mellan Anjan och Kolåsen. Taket är satt till max 50 personer och jag tror att detta är något utöver det vanliga.

Jag har också fått berättat för mig om vattenfallet, Storvallforsen, dit man paddlar kanot genom lummig natur nästan som i tropikerna. Sedan simmar du i det strömmande vattnet från fallet som fungerar precis som en jetstream. Klättra uppför klipporna och låt Lappforsen ge dig axelmassage; här är det vattnet förvånande varmt och mätte uppemot 26 grader i somras. Ån är dessutom full med småfiskar.

Ja ni hör ju att jag är riktigt förtjust. Är det någon av er som varit där?

skäckerfjällen kolåsen IMG_8356skäckerfjällen kolåsen IMG_8367skäckerfjällen kolåsen IMG_8286kolåsens fjllhotellskäckerfjällen kolåsen IMG_8305 skäckerfjällen kolåsen IMG_8323skäckerfjällen kolåsen IMG_8376 skäckerfjällen kolåsen IMG_8378

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Hälsa
  Träningsglädje
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Man
  Niklas Berglind
  Mode
  Paulina Forsberg