Jag har hört att det öppnat en kokosbollsfabrik i byn men har liksom inte haft vägarna förbi vid rätt tillfälle. I Handelshuset i Såå, nästan granne med Åre skidfabrik, rullas kokosbollar för hand sedan några veckor tillbaka. Åre Kokosbollar, som företaget heter, har tagit över produktionen av Rödöns kokosbollar, och numera rullas 2000 kokosbollar per dag här i Åre.

Vi var på väg hem från en utflykt till Vålådalen (där rådde det för övrigt febril skidaktivitet) när jag såg på klockan att vi var i precis rättan tid för att göra ett stopp och köpa den första lådan kokosbollar. Kokosbollarna från Åre är dessutom fria från gluten och mjölk.

Jag ser fram emot att testa de smaksatta kokosbollarna – jag tror att de kommer att bli kalasgoda. Jag kan intyga att de vanliga kokosbollarna är väldigt smarriga, jag har precis smakat en tillsammans med en kopp te framför brasan. Utanför fönstret vräker snön ner. Välbehövligt efter de senaste dagarnas barmark.

[insert]vålådalen sara[/insert][insert] åre kokosbollar[/insert][insert] åre kokosbollar[/insert]

0