Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Inversion

Jag hade ett ärende utanför Åre by idag och det visade sig passa alldeles utmärkt för imorse lämnade jag inversionen i Åre och -20 grader och åkte till -3 och solsken i Storlien. Temperaturen steg redan när jag lämnat Duved. När jag kom tillbaka på eftermiddagen var det som att åka in i ett moln av kyla; men på toppen på Mullfjället och Åreskutan sken solen och där var det nästan 20 grader varmare. Nere i byn däremot riktigt såg man hur husen frös sig själv frostiga av kylan. Ett typiskt exempel på inversion i Åre! Dagar som dessa är det riktigt fin skidåkning uppe på toppen, men desto kyligare när man ska ner till byn och liften igen.

Storlien står på min to do för jämnan och jag passade på att förena nytta med nöje. Jag minns att jag fick tipset redan i somras att bo över en natt på STF Storliens Fjällgård eftersom det fanns så mycket fin trail att springa därifrån. Vintertid finns flera längdspår och oavsett snö eller barmark kan man ta sig till bland annat Blåhammaren (15 km) eller ge sig ut på alldeles egen hand på turskidor (eller löparskor under sommarsäsong) och vara borta i flera dagar och bo på obemannade fjällstationer.

Jag hade med mig mina klassiska längdskidor och tog en tur i längdspåret utanför Storliens Fjällgård. Ett fantastiskt fint spår precis vid trädgränsen.

Min teknik var inte lika fantastisk däremot men så var det också första klassiska längdskidåkningen den här säsongen. Bäst kändes det den sista kilometern, för då hade jag dessutom åkt bort lite av tejpen som just nu sitter under skidorna, men då hade jag ju åkt klart…

Ser ni resan från solen till inversionen?

IMG_0477 åre storlienIMG_0523 åre ånnlängdspår storlien åreIMG_0540 åre ånn hondaIMG_0664 åre saraIMG_0496 åre storlien enaforsIMG_0543 åre ånnIMG_0551 åre gevsjönIMG_0693 inversion åreIMG_0701 inversion duved åreIMG_0702 duved

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Man
  Niklas Berglind