Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tjäna pengar på din blogg

En morgon förra året blev jag uppringd av Anki Sundin och Jill Holmström. De har podden ”mat och marginaler” och pratar mat, träning och hälsa kopplat till business på olika sätt. Igår kväll lyssnade jag till när de intervjuade dietisten på Coca Cola – och så finns bland annat även resultatet av mitt samtal med dem ute att lyssna på.

Avsnittet av Mat och marginaler som jag är med i heter ”så gör du din blogg lönsam” och jag pratar bloggbusiness. Det är ett ämne man kan ägna en hel podcast åt, alltså inte bara ett avsnitt, för det finns så mycket att säga.

Jag har valt bort att leva ”genom” min blogg trots att jag först nu känner att det skulle vara fullt rimligt och möjligt. Inte på bloggen i sig men tack vare de projekt som bloggen resulterar i. Att möjligheten finns där har till stor del att göra med vad jag säger i podden: din blogg är ditt skyltfönster. Med andra ord: bestäm vad du ska placera i skyltfönstret och hur du gör det. För att ge ett konkret exempel: skippa alla bilder som du egentligen tycker är halvtaskiga.

Just det där med bilder kommer att bli än mer viktigt och att använda sig av bra bilder är något som duon bakom Green kitchen stories nämner som ett av sina topptips till matbloggare, i en tidning jag nyss läste.

Vad en bra bild är beror helt på. I nischen träning kan en bra bild handla om att se till att en övning man visar verkligen utförs korrekt och syns i vettig miljö, till exempel. Så det finns verkligen många aspekter i definitionen av ”bra bilder”.

Är man intresserad av bilder och bildstrategi kan den här trendspaningen för bildtrender 2015 vara kul. Visserligen är den skriven ur ett marknadsföringsperspektiv men den som gillar att laborera med bilder kan nog få lite kul input.

Jag har bloggat om att tjäna pengar på sin blogg förut (även här) och har även ett podavsnitt som handlar om att tjäna pengar på bloggen (avsnitt 39).

Linda Hörnfeldt drog hösten 2014 igång Better Bloggers: ett nätverk för bloggare som syftar till att förmedla kunskap till bloggare. Kul idé tycker jag – det finns väldigt mycket amerikanskt innehåll av detta slag men typ inget på svenska, förrän nu genom Lindas initiativ.

sara träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Man
  Niklas Berglind
  Mode
  Chrystelle Eriksberger