Vi vet alla att det måste till en hel del förändringar i världen om det ska bli till det bättre. Miljön till exempel, eller orättvisor. Men, allt det där är ju också rätt så jobbigt.

Det är jobbigt att tänka att man själv måste göra uppoffringar oavsett syfte. För att man själv ska få det bättre i framtiden – eller för att någon annan ska få det.

Det finns en del bra citat och ledord, varav ”be the change you want to see in the world” till exempel. Men det är inte så jäkla lätt det heller. Inte förrän jag lyssnade till det senaste podavsnittet (episod 77) av The Model Health Show. Dr. Pedram Shojai, som pratade om allt skit idag som inte fanns förut (bokstavligt talat alltså – kemikalier som vi får i oss och sådant) nämnde ”vote with your money” och med ens blev förändringarna som vi behöver göra, för vår egen skull och för andra, både konkret och enkelt.

Vote with your money är enkelt – spendera dina pengar på bra saker. Nästa gång du ska dra kortet, fundera på ”går det här till the good guys eller the bad guys”. För även om det finns en del dåligt i världen – så finns det också mycket bra.

Det behöver inte vara så stora banbrytande grejer. För min egen del handlar det t.ex. om att jag tvekar att lägga pengarna på Espresso house eftersom de aldrig har ekologisk mjölk – och istället köpa mitt kaffe där jag vet att ekomjölk faktiskt finns. Det behöver inte vara svårare än så, men det behövs att vi börja tänka och bli medvetna om vad vi spenderar våra pengar på. De är en rätt så bra värdemätare.

0