Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Chiapudding – så får du den perfekt

Champagne och chiapudding hör till den gångna helgens mesta intag av mat och dryck. Man kan säga att det var så vi började och slutade dagarna. Åsa kunde det här med att blanda till en perfekt chiapudding med alldeles rätt konsistens och jag tänkte avslöja hennes recept (sorry Åsa):

1. Var noga med måtten! Om jag inte minns fel så använde Åsa 2 dl havremjölk och 3 msk chiafrön.

2. Rör massor innan du ställer den i kylen på kvällen! Rör runt först när du blandar, gå och typ borsta tänderna och rör när du kommer tillbaka. Och så kan du passa på att röra en tredje gång efter några minuter till.

Jag gjorde en riktig norrländsk variant av chiapudding och hade på lite hjortron under all min andra topping!

chiapuddning chiapuddning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • […] ikväll. Om du har chiafrön hemma alltså. Det finns ett gäng recept där ute men här är det bästa receptet på chiapudding jag vet. Samma recept på chiapudding funkar oavsett mjölk, det funkar med både havremjölk och […]

    God chiapudding 2015-01-29 20:34:19 http://www.traningsgladje.se/2015/01/recept-chiapudding/
    Svara
  • Marja: ja, blir bra smakbrytare

    Maria: nä, funkar fint att äta med tesked. jag har övat… 🙂

    Anna: haha, testa med annat än vatten?

    Sara 2014-12-16 15:51:41
    Svara
  • Har svårt att få till proportionerna och tycker det skiljer mellan olika fabrikat på chiafrön. Sist blev det mest chiavälling (risenta). Eller så stod jag och drömde när jag hällde upp vattnet och glömde räkna decilitermåtten….

    Anna (orka mera) 2014-12-16 14:48:53 http://piggelina.se
    Svara
  • Ser snyggt ut att lägga upp i en glasburk. Och det ser gott ut med all topping men är det inte svårt att låta bli att äta upp toppingen innan man kommit ner till Chiapuddingen? 😉

    Maria 2014-12-16 13:29:53
    Svara
  • Vilken kombination av mat och dryck 😉 jag tycker det är så gott att blanda ner hallon i puddingen också. Jag tycker konsistensen bir så bra då!

    Marja - Baka Sockerfritt 2014-12-16 10:30:03 http://bakasockerfritt.se/
    Svara
  • Isabella: inte innan man äter, man gör chiapuddingen på kvällen eftersom den ska stå över natten.

    Sara 2014-12-16 08:11:24
    Svara
  • Borsta tänderna innan man äter?

    Isabella 2014-12-16 08:08:52
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger