Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Så jävla såld på vintercykling

Det var inte ett dugg svårt att komma över tröskeln ikväll. Inte ens när jag tänkte cykla – ja, vintercykla på snö! Jag har ju många gånger skrivit att utmaningen med cykling är just att komma ut, eftersom så många grejer ska fixas. Men inte ikväll, trots att det borde vara en högre tröskel att cykla på snö och is i minusgrader.

Jag var ute i nästan 90 minuter men det kändes som en halvtimme. Det var så sjukt kul!

Det var några minusgrader ute. Och becksvart. Jag drog på mig grejerna; sport-bh i merinoull från Smartwool och ett underställ i delvis merinoull från Craft. Merinoull är bra men inte bäst alltid – för rätt låg- eller medelintensiva aktiviteter är det oftast super tycker jag. Och särskilt när det är kallt. I cykelskorna hade jag förresten också strumpor i merinoull från Smartwool. Just strumpor i merino har jag oftast numer; i vinterskorna kan jag ha rätt tjocka strumpor men mina absoluta favoriter är supertunna strumpor i merinoull.

Hur som helst; jag satte en pannlampa på hjälmen och tog med en extra i fickan just in case. Jag ska montera på en lampa på cykeln också men jag har inte hunnit ännu.

Jag hoppade på cykeln redan utanför dörren; det spelar liksom ingen roll att det är grus. Det fastnade först lite snö i ena spd-klossen men det var förmodligen för att skon var varm så att snön smälte och fastnade som is. Men jag fick bort det och kunde cykla. Och jävlar vad jag kunde cykla!

Vägarna var både snöiga och isiga men greppet från dubbdäcken är så sjukt bra så jag var aldrig orolig för att slira eller halka med cykeln. Det märktes bara att det var halt när jag hade skorna i backen för de har noll grepp.

Jag cyklade in på St Olavsleden och pannlampan lyste upp vägen fint i mörkret. Jag är fortfarande lite ovan att cykla i lite djupare snö för då börjar det slira men jäklarns alltså, så sjukt kul det är ändå!

Min cyclocross är långt från lika lättrullad som min racer – och dessutom är det lite ovant med vanliga växlar istället för elektroniska – men fart, ja det hade jag.

Några plus med min BMC cyclocross är att hjulen har som inbyggda reflexer; det som lyser vitt precis vid däcket är reflex och även BMC-loggan är reflekterande. Reflexerna på ekrarna strider däremot mot cykelreglerna, men eftersom det finns så många andra reflexer på cykeln och mina kläder också har många reflexer (särskilt på benen) så ska jag plocka bort dem.

Hur som helst så är jag såld och jag är redan så jäkla nöjd med denna tjugotusenkronorsinvestering. Min belöning till mig själv för hårt arbete under det här året.

cyclocross

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh vilken härlig läsning! Så inspirerande i min träningssvacka! Jag vill ut och cykla nu nu nu! Fast lera och regn är klart lite mer deprimerande än snö. Men känslan du beskriver – jag saknar den!

  Carolin 2014-12-15 22:49:59 http://carrolite.blogg.se
  Svara
 • Åh, det låter som att det inte gör så ont att cykla omkull i snö om man nu ändå skulle göra det trots bra grepp 😀

  Annica 2014-12-15 21:56:33 http://annica.mine.nu
  Svara
 • Wow det ser verkligen roligt ut och kan tänka mig att det är superkul i och runt Åre också!!

  Svara
 • Åsa: ja, tänker att denna kommer bli en kompis hela året. när det blir sommar ska jag rulla kul grusväg och in i skogen! 🙂

  Anneliten: ja, viktig del i livet!

  Sara 2014-12-15 08:52:19
  Svara
 • Härligt att du ”kommer ihåg” att belöna dig själv!

  anneliten 2014-12-15 08:48:17 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Wow, jag blir sugen! Jag klappade om min racer i förrådet här om dagen och insåg att det är länge innan vi kan dela upplevelser! En vintercykel hade varit häftigt… 🙂
  Dock väldigt magert med vinter här på Åland 🙁

  Åsa 2014-12-15 06:59:06 http://www.energikompaniet.ax/blogg
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk