Det blir verkligen mörkt tidigt nuförtiden. Det var en så otroligt fin och solig dag idag så jag tänkte gå hem tidigt för att få lite vintersol på näsan men den försvann bakom fjälltopparna innan klockantrekaffet. Så det blev med andra ord inget av den saken.

När jag passerade VM8:an här i Åre på vägen hem kunde jag inte låta bli att ta en sväng förbi skidbacken. Snökanonerna går för fullt eftersom det är så kallt ute – när vinden ligger på åt ”rätt” håll ligger det ett tunt lager kanonsnö på min farstukvist till och med.

Lite senare drog jag på mig träningskläderna, satte en lurarna i öronen och trotsade vinden som viner runt knuten. Det var dags för mitt första träningspass i löparskorna på jag vet inte hur länge. Har ni noterat samma sak?

Det var väldigt länge sedan jag sprang i mina Adios boost men så snart jag tar de första stegen i dem är det som att komma hem. Steget känns lätt och enkelt. Byxorna, Craft PXC High Function, skyddade mot vinden. Det gjorde min fleece med vindskydd från Marmot med. Jag drog mössan långt ner i pannan och tog en försiktig jogg runt nybyggda Lake Lodge vid Åresjön.

Jag har tänkt springa trappintervaller i trappan upp till Nationalarenan ända sedan jag såg en tjej göra det i somras men det har inte blivit av. Förrän ikväll. Det stod ju dessutom på min bucket list för hösten. Uppe på toppen av trappan mötte jag snön och snökanonerna – en riktig stairway to heaven!

Det blev 15 vändor upp och ner. Sedan joggade jag hem igen – extremt nöjd.

Det är något med träning som ger energi så när jag kom innanför dörren satte jag igång en tvätt och packade upp väskan från NYC. Sedan gjorde jag mig en kopp varm choklad efter den här sinnebilden.

[insert]snö i backarna åre[/insert][insert] snö i backarna åre[/insert][insert] snö i backarna åre[/insert]

0