Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

3 tips för ett lyckligare liv

Lycka är lite som tid. Låt mig förklara. Tid; denna grej som är det mest rättvisa i världen. Såhär tänker jag om det: ju mer uppstyrt med min tid jag är, det vill säga planerar saker som måste göras, desto mer tid får jag till spontana upptåg. Ju mer proaktiv jag är, desto mindre kaos blir det när sistaminutengrejer uppstår.

Och lyckan då? Jo, ju mer jag medvetet eliminerar saker i mitt liv som gör mig låg och frustrerad – desto mindre påverkas jag av andra humörsänkare. Här är 5 saker jag är extremt noga med:

1. Jag prenumererar och läser inte bloggar som får mig på dåligt humör. Bland dessa bloggar tillhör de som provocerar fram dåliga känslor hos mig beroende på hur man formulerar sig eller vad man väljer att skriva om. Blir jag det minsta irriterad så tar jag bort bloggen från min RSS-läsare.

2. If in doubt – go work out. Rastlöshet i själen botas bäst med frisk luft. Ibland kan jag vara på riktigt dåligt humör av nästan ingen orsak alls. Jag orkar verkligen inte ta mig ut på något ambitiöst träningspass men ut går jag. En lugn jogg eller en powerwalk stillar sinnet och får ordning på känslorna. Funkar faktiskt varje gång!

3. Jag läser varken kvällspress eller skvallertidningar – och faktiskt inte heller Svenska Dagbladet numer eftersom jag tycker att rubrikerna närmar sig kvällspress alltmer. Det tillför mig inte särskilt mycket att läsa sensationsjournalistik. Kan det ens kallas journalistik?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • […] och sinnet, och har vi tur så lämnar den lite harmoni efter sig. Svårfångad, men efterlängtad. Träningsglädje skrev några lyckotips häromsistens, som jag tyckte passade […]

  Lycklig värre (3 tankar) | En Emilia 2014-11-05 12:54:49 http://enemilia.se/2014/11/05/lycklig-varre-3-tankar/
  Svara
 • Det ligger väldigt mycket i det du skriver! Jag tror också att det är det som gör din blogg så otroligt bra, att du själv är lycklig och positiv, i alla fall utåt. Det är svårt att bli så glad, positiv, inspirerad och få så mycket energi från något annat ställe än din blogg. En längtan växer inom en, till att få se när nästa inlägg äntligen dyker upp, att få läsa just dina kloka ord och få se alla vackra bilder. Det är helheten som gör det och jag tror man måste vara säker i sig själv först, för att kunna släppa ut det i offentligheten. Något som du verkar vara (från en bloggläsares perspektiv). Man blir så glad, tack!!

  Clara Edvinsson 2014-11-05 09:45:09 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Bra tips! Det är bra att rensa ibland, ta bort allt som inte ger någon energi tillbaka!

  Emmi - explorista.se 2014-11-05 08:08:16 http://explorista.se
  Svara
 • Jag tycker att det där första stycket är viktigast – lever också så – välplanerat gör att det finns utrymme för spontanitet (det finns utrymme, sen är det inte ett måste att utnyttja utrymmet). Men alla är vi ju olika – och faktiskt önskar jag ibland att jag inte var så bra på att planera utan tog allt mer som det kom.

  Snorkkis 2014-11-05 05:58:35 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Hej! Mycket kloka tips det där. Jag följer din blogg och det gör mig glad, alla fina bilder och positiva ord!! Jag tränar och det gör mig glad och lycklig, ett lyckorus genom hela kroppen varje gång….det är svårt att förklara för någon vad träningen betyder för mig…den får mig att le!! Kram Cia

  Cecilia Mattsson 2014-11-05 05:12:29 http://www.nattstad.se/vitapioner
  Svara
 • Emilia: ja, det är det där utsättandet alltså…

  Charlotta: jätteviktigt tror jag – men också svårt såklart

  Katrin: tack vad glad jag blir!!

  Anna: eller hur!!

  Mari: 🙂

  Fanny: haha, bör nog ändra mao. jag tog upp det där i en podcast för inte så länge sedan. inte helt enkelt, precis som du säger. svårt. tänker däremot att dissa aftonbladet däremot inte är en risk. 😉

  Annie: surfa in på svd.se och analysera rubrikerna. inte alla – förstås – men en hel del…

  Jeanna: så jäkla typiskt. och så irriterande!

  Diet: 🙂

  Sara 2014-11-05 02:18:53
  Svara
 • Underbart!!! Och jag beundrar att du tar dig ut när du känner dig irri!!!

  Dietandthecity/Alex 2014-11-04 22:43:23 http://www.dietandthecity.se
  Svara
 • Blev så beklämd när jag blev intervjuad av DN för några veckor sedan. Det handlade om att min sajt bara ska skriva om bekfräftade ebolafall, inte misstänkta sådana eftersom de bara är just misstänkta. Sedan sattes rubriken ”Myndigheterna mörkar ebolalarm” på DN:s webb. Jag hade högre tankar om dem, men det misstaget var ju mitt. Som hade högre tankar, alltså. Ringde webbchefen och sa åt honom att ändra och han slirade och gled som en ål, ingen yrkesheder alls. Då skämdes jag å allas våra vägnar.

  jeanna 2014-11-04 21:12:34 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • klokt. Intressant med SvD- måste reflektera över det. Jag är ju en DNare i hjärtat men sambo med en SvDare så har läst den lite mer på senare tid…

  Svara
 • Förresten, vad härligt med New York! 🙂

  Fanny 2014-11-04 19:07:06
  Svara
 • Bra tips, även om det inte var 5 😉 Tycker däremot att ordet lycklig är lite problematiskt använt. För mig är lycka inget man är hela tiden eller ens att ens liv är det. Lycka är små stunder snarare, tror det kan vara farligt eller iaf kontraproduktivt att sträva efter ett lyckligt liv. För livet går ju upp och ner och en del kan man ju inte styra själv. Det är ju visserligen mest en språkfråga, förstår ju känslan du är ute efter. 🙂

  Sedan håller jag inte med om det där med tidningar, visst så är ju rubrikerna ofta senstationsjournalistik men själva innehållet är ju oftast bra. Visserligen så tycker jag oftast inte om svd på typ ledarsidorna o så men brukar läsa det med, blir visserligen irriterad men tycker det är viktigt att ta in olika perspektiv. att bara läsa det man redan håller med om kan vara farligt. Något jga tror internet tyvärr bidrar till, man skpar sina egna universum. Du som har kolla på nätet ( omg vad jag lät gammal där..) vad tror du utveckligen blir? Blir det ännu mer polariserat eller finns det någon ljusning? Svår fråga såklart men om du skulle sia fritt? 🙂

  Fanny 2014-11-04 19:06:05
  Svara
 • Känner igen mig i dig. Hade själv kunnat skriva samma sak 🙂

  Mari 2014-11-04 18:58:17 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Bra punkter där! Läste Aftonbladet på flyget hem, för att fördriva tid. Så mycket skit. Det enda som var kul var korsordet. Tills jag somnade och landade med huvudet i tidningen till mina barns stora nöje 🙂

  Anna (orka mera) 2014-11-04 16:22:40 http://piggelina.se
  Svara
 • Kloka tips. Det första tipset är det som jag följer mest och en stor anledning till att din blogg är en av få bloggar som jag följer. Du blandar kloka tankar och reflektioner med vardagliga saker och jag får alltid en positiv och energisk känsla efter jag läst den 🙂

  Katrin 2014-11-04 15:31:15 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Så bra skrivet av Emilia här ovan (och dej också så klart)! Jag försöker fokusera jättemycket på hur JAG vill leva mitt liv. Vad behöver jag, vad vill jag egentligen ha? VILL jag ens ha det andra säjer att jag borde vilja ha? Vet att du varit inne på det där med att välja sitt liv och hur det känns när en går utanför normen ganska mycket. Tycker det är så bra och viktigt att prata om sånt, kanske essentiellt om en vill uppleva lycka på riktigt.

  Charlotta Sofia springer och trimmar 2014-11-04 15:28:18 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Jag tror också att lycka blir svår att uppleva om man söker svar enbart utanför sig själv. Dvs att man tror att lycka definieras av andra eller att det finns speciella regler kring vad lycka är. Däremot tycker jag dina tips inte bara är bra utan viktiga. För vi ”utsätts” för en del som inte gör oss lyckligare!

  Emilia 2014-11-04 14:09:21 http://www.enemilia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger