Lycka är lite som tid. Låt mig förklara. Tid; denna grej som är det mest rättvisa i världen. Såhär tänker jag om det: ju mer uppstyrt med min tid jag är, det vill säga planerar saker som måste göras, desto mer tid får jag till spontana upptåg. Ju mer proaktiv jag är, desto mindre kaos blir det när sistaminutengrejer uppstår.

Och lyckan då? Jo, ju mer jag medvetet eliminerar saker i mitt liv som gör mig låg och frustrerad – desto mindre påverkas jag av andra humörsänkare. Här är 5 saker jag är extremt noga med:

1. Jag prenumererar och läser inte bloggar som får mig på dåligt humör. Bland dessa bloggar tillhör de som provocerar fram dåliga känslor hos mig beroende på hur man formulerar sig eller vad man väljer att skriva om. Blir jag det minsta irriterad så tar jag bort bloggen från min RSS-läsare.

2. If in doubt – go work out. Rastlöshet i själen botas bäst med frisk luft. Ibland kan jag vara på riktigt dåligt humör av nästan ingen orsak alls. Jag orkar verkligen inte ta mig ut på något ambitiöst träningspass men ut går jag. En lugn jogg eller en powerwalk stillar sinnet och får ordning på känslorna. Funkar faktiskt varje gång!

3. Jag läser varken kvällspress eller skvallertidningar – och faktiskt inte heller Svenska Dagbladet numer eftersom jag tycker att rubrikerna närmar sig kvällspress alltmer. Det tillför mig inte särskilt mycket att läsa sensationsjournalistik. Kan det ens kallas journalistik?

0