Please feed the cookie monster! Visst känns det så ibland? Bara ge mig en jävla kaka liksom! Eller en bulle. Eller what have you.

Ja men ät kakan. Eller bullen. Och få tyst på monstret. I alla fall det monster som inte gapar och skriker så jäkla ofta. Baka dem så som du vill – men se till att de är bakade av kärlek. Det finns också köpa varianter som funkar bra, det finns kärlek i fler kök än ditt eget.

Alternativa kakor kan vara kul. Inte bara som gott till kaffetgrej men också som mellanmål. Eller till den där berömda kvällsfikan som jag tycker låter så ofantligt mysigt men som jag aldrig riktigt hinner med. Jag äter antingen middag alldeles för sent, eller så sitter jag i soffan och jobbar ikapp och tiden bara rinner från mig.

Hur som helst så har jag ett gäng tips till kvällsfikat – eller närsomhelstfikat. Dels Fridas black bean brownies – men också mina egna protein packed chocolate chip cookies. Japp, ju längre namn desto bättre. Och allra bäst är det på engelska. Proteinpackad kaka med chokladbitar låter liksom… lite tråkigt?

Receptet på denna kaka utan gluten, mjölk och vitt socker finns nedan. Men här är också ett gäng andra kakor från arkivet: chokladmousse med kokosgrädde, brownies utan mjöl, chokladbollar med julsmak, glutenfria cupcakes, glutenfria bönbrownies.

Recept på mina chocolate chip cookies med extra proteinboost

(kakorna är fria från gluten, mjölk och vitt socker)

Blanda ihop:

> 2 dl havremjöl (köpt färdigt i matbutiken – står på glutenfria hyllan – eller mixa havregryn till mjöl)

> 0.5 dl proteinpulver (jag använde en Whey80-variant med vaniljsmak som jag hade hemma sedan förut)

> 1 ägg

> typ 3-4 msk kokosolja

> 0.5 dl kokossocker.

Som du märker blir det typ som vanlig kaksmet (rätt fast alltså). Hacka en halv chokladkaka av bra kvalitet och blanda i.

Rulla till bollar och platta ut lite, lägg på plåt och skjutsa in i ugn på ca 180 grader i 5-8 minuter. Men – passa på att smaka på smeten innan. Den är sjukt god!

[insert]protein packed chocolate chip cookies[/insert][insert]protein packed chocolate chip cookies[/insert][insert]protein packed chocolate chip cookies[/insert]

0