Efter frukosten bytte vi om och tog sikte på varsitt långpass; Karin skulle springa 100 minuter enligt plan från sin coach och jag gjorde snabbt en egen plan och bestämde mig för 10 km i motionsspåret – som är längdspår på vintern.

Efteråt skrattade vi över att vi gillar helt olika saker: hon vill ha platt och rakt och älskar grusvägen runt sjön i Högbo. Jag tycker just att platt och rakt är supertråkigt och älskar när det är småknixigt och många svängar.

Knixigt och svängigt är det just på milspåret och det är förmodligen hur fint som helst att åka här på vintern. De längsdspår i Högbo som jag åkt i är konstsnöspåren – och såhär vackert är det förresten när det är kallt och krispigt.

Idag var det milt och grått och lite regnigt. I en brant backe sprang jag på ett gäng småttingar som inte kan ha varit gamla, men de var redan i full färd att köra backintervaller med stavar – och tassade hopkrupna ner för backen igen, precis som man gör vintertid. På rullskidbanan var det också full aktivitet. Det är dessa tjejer och killar vi kommer att heja på från TV-soffan när de kör världscup om drygt 10 år eller så.

Var gillar du helst att springa?

[insert]höst högbo[/insert][insert] höst högbo[/insert][insert] IMG_5973 höst högbo[/insert][insert] höst högbo[/insert] Bilder från Högbo i fredags

0