Ibland behöver man inte skriva så mycket. Bilder säger mer än tusen ord. Dra mig baklänges så fint det är just nu, med eftermiddagssolen i ryggen och björkar som glittrar i guld. En indalsälv som ligger nästan som en spegel och ett lugn som råder på stigen. Det är färg överallt och jag tassade fram och visste inte var jag skulle titta eftersom allt var så fint.

Är du i närheten så ska du springa Ristafallsrundan. Jag körde ner från E14 vid Englagård i Hålland och åkte på en smal liten väg som gick nedför och över en träbro och så parkerade jag vid en liten grusplan. Härifrån är det 1.8 km till Ristafallet och sedan ungefär 3.2 km till Prästfallet. Där leden börjar finns en karta i en brevlåda om du skulle vara osäker. Totalt blir det 10 km fram och tillbaka; det är mestadel stig och gammal skogsväg.

Detta är en perfekt fjällrunda för de gånger du inte vill utmana benen så mycket. Det är lite småknölar här och var men ingen lång backe. Leden är välmarkerad med röda stolpar – tack till Undersåkers hembygdsförening!

[insert]bro över indalsälven[/insert][insert] prästfallet undersåkers kyrka[/insert][insert] prästfallet[/insert][insert] ristafallsrundan hållan mo[/insert][insert] hålland ristafallsrundan[/insert][insert] ristafallsrundan 2[/insert][insert] ristafallet 3[/insert][insert] ristafallet 2[/insert][insert] ristafallet åre[/insert][insert] ristafallsrundan 1[/insert]

1