Skämta lagom med mig Hanna Göransson! Vilka jäkla goda pannkakor på sidan 33 i Friendly food: tunna pannkakor med världens godaste och enklaste nougatkräm. Det fick bli fredagsfrukost och det kommer säkert bli många middagar framöver när jag byter ut nougatkrämen mot mer matigt innehåll. Att äta crêpes varje dag känns just nu som världens bästa idé efter denna världsgoda fredagsstart.

Jag tar mig friheten att skriva ut receptet men jag tycker ni gör allra bäst i att köpa boken för det finns så sjukt mycket goda grejer i den. En annan dag ska jag göra chiapannkakor till exempel.

5 pannkakor:

> Blanda 1 dl bovetemjöl, 0.5 msk fiberhusk, 0.75 krm salt, 0.5 krm vaniljpulver.

> Vispa ner 2 ägg och 2.5 dl valfri mjölk till en slät smet och låt dra i ca 15 min.

> Stek precis som vanliga pannkakor – förslagsvis i kokosolja. Om smeten känns för tjock kan du tillsätta lite vatten.

> Servera med nougatkräm och bär eller frukt.

Världens godaste och enklaste nougatkräm:

> Blanda 1 msk hasselnötssmör, 1 msk kokosolja, 1 tsk raw kako och 1.5 tsk agavesirap i en kastrull och värm på låg värme. Servera ljummen direkt från kastrullen.

[insert]IMG_3116 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert][insert]

IMG_3155 friendly food pannkakor utan gluten header HAPPY PANCAKE[/insert][insert]

IMG_3121 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert][insert] IMG_3132 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert][insert] IMG_3138 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert][insert] IMG_3143 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert][insert] IMG_3159 friendly food pannkakor utan gluten header[/insert]

0