Morsning korsning på er. Tisdagsmorgnar är som gjorda för chokladsmoothie tänkte jag när jag slog upp mina gröna!

I kylskåpet har jag en flaska cashewmjölk och i skafferiet stod en burk hasselnötssmör med choklad (nästan som nutella). Båda har jag gjort själv – och det fick bli grunden till min smoothie.

På min insta (@sararonne) fick jag tipset om att man inte behövde sila cashewnötsmjölken: det är bara att blötlägga cashewnötter en natt, skölja rent och sedan hälla på vätska (jag använder kokosvatten) och smaksättning (vaniljpulver) och mixa till mjölk. Så. himla. enkelt!

Nötsmöret är lika enkelt det: torrosta hasselnötter i panna och mixa sedan tillsammans med kakao (välj raw om du vill få en extra hälsoboost), kokosolja och några nypor kokossocker. Detta nötsmör vore sjukt gott att göra dessa godsaker med för övrigt.

I smoothien mixade jag banan, avokado, en skopa proteinpulver med chokladsmak och cashewmjölken. Toppa med kokosflakes och drick med färgglatt sugrör ur burk!

[insert]chokladsmoothie[/insert][insert] chokladsmoothie[/insert]

0