Idag åkte vi på ännu en utflykt – till stor del tack vare sociala medier. Tusen tack Lisa för att du tipsade mig om Strömma Farmlodge på instagram – och tack till mig själv som råkade springa på Åkulla bokskogar på nätet. Löpning och fika i en och samma utflykt. Ni vet redan att jag tycker att det är oslagbart och dagens kombo blev snudd på osannolikt bra.

Jag älskar bokskogar – de är otroligt mäktiga. Och när jag läste om att det fanns drygt 60 km leder i Åkulla bokskogar, fördelat på rundor om typ 3-7 km långa vardera, fick jag bråttom att åka dit. Jag kan inte förstå att Grabben inte berättat om detta ställe för mig tidigare – han har ju till och med tävlat där (och vunnit en fågelholk)!

Det största problemet för mig var att välja led. Sällan har jag sett en sådan ambitiös sajt över ett område med vandringsleder (fast i min värld är det löparslingor). Det jag saknade på sajten var lite tips om vilken slinga som var finast…

Jag har mina aningar om att led nummer 12, Näsetstigen, kan vara riktigt fin, men idag tog vi det säkra före det osäkra och åkte till Åkulla friluftsgård. Jag sprang led 6 och 7 och tog det sedan lugnt i solen för att vänta in Grabben som sprang dem två gånger plus en sväng på en annan led.

Efteråt körde vi dryga milen mot Strömma utanför Tvååker och Strömma Farmlodge. Vilket jäkla ställe! Som att hitta en bit av bohemiska Österlen, eller rentav Gotland, inte långt från Varberg. Sommarcaféet var otroligt läckert med en skön mix av snyggt och avslappnat.

Vi beställde en lemonad i gigantisk glasburk (”familjeburk”), komplett med de rätta sugrören och allt. Sockerbullen jag åt var kanongod och hade det regnat så hade vi alla myst i den snyggt inredda kvarnen.

Utanför dammar en grusväg och de förfallna mindre ladorna passar så makalöst bra in i det hela med sin okonstlade charm att det är som hämtat ur en drömkatalog över sommarminnen. Klientelet är för övrigt hämtat ur samma katalog; Ullared som ligger nära känns väldigt långt borta.

Strömma Farmlodge kommer med roliga evenemangsdetaljer såsom melodikryss på lördagsmorgnar och – något otippat – zumba på tisdagskvällar.

För dem som önskar sig ett lantligt bröllop kan detta dessutom vara rena rama drömmen. Spana in de här bilderna.

Lagom till sommaren 2015 har Strömma Farmlodge utökat, här finns nu både konsertlokal och artistuppbåd – och en fin liten butik med vackra saker att handla med sig hem. Fler bilder från Strömma Farmlodge.

[insert]IMG_7409 åkulla bokskogar adios adizero boost[/insert][insert]IMG_7448 strömma farmlodge[/insert][insert] IMG_7430 strömma farmlodge inredning[/insert][insert]IMG_7432 strömma farmlodge sommarcafé kvarn[/insert][insert]IMG_7416 strömma farmlodge lemonad[/insert][insert]IMG_7422 strömma farmlodge café[/insert][insert]IMG_7426 strömma farmlodge sommarcafé[/insert]

0