Jag kunde inte hejda mig när jag gick förbi Eko Wera på Odengatan: en ekoaffär med roliga grejer. Jag älskar sådana butiker och eftersom jag inte bor granne med någon så passade jag på att passa på, så att säga. På Eko Wera finns kul gryn och mjöler, men inte särskilt mycket frukt eller kött så det kan man ju handla på Cajsa Warg som ligger nära.

Det som hamnade i min korg är grejer som ligger långt fram i minnesbanken och som jag spontant kom på att jag kunde göra roliga saker med:

1. Kokosflakes. Vi har pratat om det här förut. Står inte ut med ordet kokosflagor.

2. Mandlar. En stor påse för jag ska göra eget mandelsmör. Och kanske mandelmjölk.

3. Fikon. Bra grej, tillsammans med dadlar, att ha hemma när man vill ge sig på spontana rawfoodexperiment.

4. Kakao. Ibland använder jag raw kakao och ibland ”bara” eko.

5. Agavesyrup. En sötningskälla som ibland kritiseras för att den är lite för processad, jag brukar variera mellan agave, honung och lönnsirap när jag vill ha det sött. Och vanligt socker rätt ofta.

6. Bovete. Bra frukostbas; jag tänkte göra både müsli och gröt på bovete.

7. Kokossocker. En av mina bästa grejer – rund härlig smak som påminner lite om kola.

8 + 9. Magnesium och D-vitamin. Min osteopat brukar inte rekommendera kosttillskott, men han tyckte att jag skulle testa framförallt magnesium för mina små krampande muskler mellan två ryggkotor som gör att jag är stel. Magnesiumkapslarna innehåller 120mg (från Holistic) och ni som har bättre koll än jag på sådant här; är det mycket eller lite? Det är otroligt svårt med vitaminer och sådana typer av kosttillskott; jag vill ha högkvalitativa produkter med bra grejer…

[insert]eko wera odengatan[/insert][insert]eko wera odengatan[/insert]

0