En bra morgon ger oftast en bra dag. Jag har höga förväntningar på min måndag nu. Någon undrade vad jag skulle göra med mitt bovete och jag kan meddela att till frukost blev det just raw bovetefrukost. En variant på denna raspberry ripple buckwheat porridge. Men jag skulle mer kalla det för yoghurt än gröt. Dessutom hottade jag upp min swirl med chiafrön.

Hur som helst, såhär gjorde jag:

Raw buckwheat breakfast

> Kvällen innan: blötlägg ca 100g bovete i vatten

> Morgonen efter: sila och skölj bovetet ordentligt

> Mixa bovete med några jordgubbar, lite kokosmjölk (eller annan mjölk), en halv fryst banan, en nypa vaniljpulver och ett uns salt

> I en annan skål: mixa jordgubbar, agave (eller annan sötning) och chiafrön

> Servera så som du önskar: swirlad eller layered till exempel

> Toppa med vad du vill; granola, nötter och frön, gojibär, frukt och bär, kokosflarn…

[insert]buckwheat raw food breakfast[/insert][insert] buckwheat raw food breakfast [/insert][insert]buckwheat raw food breakfast [/insert][insert]buckwheat raw food breakfast

[/insert]

0