Man mår bättre när man äter bra mat. Punkt.

Jag hade kunnat sluta där men… äsch, jag fortsätter. Jag har ju sedan några år valt att kalla det sätt jag helst skulle vilja äta som “pure”. Ja, rent alltså. Mycket ekologiskt (enkelt), inga fuskfabrikat (superenkelt), och noga utvalt när jag ska äta socker (rätt enkelt) och gluten (svårt!).

Men, nu har jag kommit på ett bättre ord. Power food! Hur brilliant? Mat som ger kroppen näring och bra energi. Det är ju typ samma som pure tänker jag, men lite mer kraft och ja – power – i det helt enkelt. Mat som bygger en kropp liksom!

Jag har hämtat en hel del inspiration från internet den här veckan och här är lite vad jag byggt min kropp med:

[insert]powerfood[/insert]

Jag gjorde min egen nötmjölk i måndags. Så. Himla. Enkelt! Det här receptet är från en bok men jag fick så himla många tips från mina vänner när jag insåg att det här med silduk inte finns i Åre. Jag använde en finmaskig sil men nylonstrumpa och kökshandduk ska tydligen också funka.

Den överblivna nötmassan kan man använda att baka bröd på. Här pratar Jeanna om hur man gör nötmjölk förresten. När du har silat mjölken kan du smaksätta med vaniljpulver (det gör jag).

[insert]powerfood[/insert]

Marja är så duktig på att baka utan socker och när jag ville göra nötsmör kollade jag hennes blogg för jag vet att hon är grym på det med (och på att göra egen nutella – yum!). Jag valde att göra ett salt nötsmör (tänk salt kolasås) men tröttnade snart på att mixa mina nötter så det blev mer crunchy – en granola! Jag hade också i lite kokosolja och lucuma (bra sötning).

I hennes senaste E-magasin kan ni läsa en intervju med mig. Dessutom är det fullt med mjuka kakor!

[insert]powerfood[/insert]

Det här var min frukost i början av veckan. Jag gjorde raw boveteyoghurt och när jag mixade frysta bär och en bit fryst banan och chiafrön till såsen så blev det – tadaa – sorbet. Såklart toppade jag med mandelsmörgranolan jag nyss skrev om, och torkade blåbär. Vilken boostig början på dagen!

[insert]powerfood[/insert]

Mmm – black bean dip. Det känns så amerikanskt på något sätt – och det är det! Här är receptet och jag gjorde typ lika fast bytte Philadelphian mot turkisk yoghurt. Till det åt jag spenat, sötpotatis och en ekoköttbit.

[insert]powerfood[/insert]

Vem vill inte dricka en key lime smoothie? Jag tänkte väl det. Givetvis innehåller smoothien lime – och spenat! Såhär gör du!

[insert]powerfood[/insert]

Jag har faktiskt lyckats ta med mig lunch till jobbet alla dagar denna vecka. Igår blev det en minilunch men som mättade förvånansvärt bra. Turkisk yoghurt med hallon och så den där mandelgranolan jag pratar om hela tiden. Den smarta behållaren med två “fack” kommer från UF-företaget Fill&Go men det finns liknande lite här och var.

0