Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Drivkraft

Det 41:a avsnittet av Träningsglädje TALKS finns att lyssna på nu. Temat är drivkraft – ett fascinerande och superintressant ämne jag gärna pratar mer om i min pod. För drivkraft är så oerhört mycket. Men vad kommer drivkraft från?

Jag fick den frågan från en journalist en gång och kom inte på något bra svar. Är det arv eller miljö? Vad tror du?

I avsnittet pratar jag med Staffan som har en särskild slags drivkraft. Inför ett kraftprov han genomförde för några veckor sedan tränade han genom att springa med ett däck knutet till kroppen i timtal!

Träningsglädje TALKS sponsras av Readly som jag blivit ännu lite mer nöjd med nu när jag har en surfplatta.   Det är en perfekt app för att browsa genom mattidningar! Testa Readly gratis i 2 veckor.

springa med däck

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • […] åt lunch med Staffan som ni kanske känner igen från det här och som inspirerade mig den här gången. Det var också en massa andra härliga människor runt […]

  Coffice i Stockholm 2015-06-04 17:34:26 http://www.traningsgladje.se/2015/06/coffice-stockholm/
  Svara
 • å va bra pod. mkt insperarande

  Mia 2014-08-28 21:21:27
  Svara
 • Ser fram emot att lyssna på avsnittet i morgon på väg till jobbet =)

  Mari 2014-08-27 21:55:33 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Fanny: fast ”att lyckas” är ju bara en form av drivkraft och det var inte den typen av drivkraft jag syftade på här, det är därför som jag personligen tror att det socioekonomiska är irrelevant i den diskussionen jag är ute efter 🙂

  Carolina: kul att du tycker det, ska framföra det till Staffan!

  admin 2014-08-27 21:39:02
  Svara
 • Så sjukt bra avsnitt! Är fascinerad av olika profiler o hur de tränar.

  Nu letar jag i ditt arkiv till nästa avsnitt kommer ut!

  Carolina 2014-08-27 20:37:15
  Svara
 • Intressant ämne! Tror precis som Susanna ovan att socioekonomiska status spelar roll, väldigt stor roll till och med. De exempel du nämner på människor som har ”lyckats” eller vad man nu ska kalla det, trots sin bakgrund är ju de som faktiskt sticker ut. Man får ju aldrig läsa om alla de personerna som inte lyckas och tar sig uppåt eller blir något större än vad förutsättningarna ger. Jag är själv väldigt skpetisk till rådande samhällsklimat som går ut på att du kan om du vill, och att varje person har ett eget val att skapa sin framgång och vara sin egen lyckas smed osv. Men med det sagt så är det ju självklart att samhället också måste uppmuntra människors olika drivkrafter så att det inte blir som du säger att man inte kämpar utan tar allt för givet.

  Som du också skriver här så finns det ju olika drivkrafter, det behöver ju inte bara handla om jobb och sådana mer bas behov. För när det gäller såna där mer udda grejer som att springa galet långt och liknande så tror jag att man måste finna den där drivkraften inom sig för att klara av det. ofta hänger det ju inte på fysiken utan det mentala. 🙂

  Fanny 2014-08-27 15:11:35
  Svara
 • Susanna: undrar vem som säger det egentligen? himla intressant ämne! och likaså, sägs det ”du har alla möjligheter att lyckas” i välbärgade familjer? kanske blir det snarare ett krav typ ”du ska lyckas”? det i sig är ju ingen drivkraft tänker jag. jag har inget svar, tror bara att socioekonomisk bakgrund inte är hela nyckeln, och kanske inte ens en avgörande faktor? drivkraft handlar inte bara om att ta en vd-post tänker jag – i detta exempel handlar det om att springa 25 mil.

  admin 2014-08-27 10:20:19
  Svara
 • Det är säkert både och…men ja, jag tror att socioekonomisk status säkert har ett finger med i spelet. Om man får höra från dag 1 att man inte har några möjligheter att lyckas så blir det klart mycket kämpigare. Samtidigt så är det säkert som du säger, att ”för mycket” trygghet kan få en att luta sig tillbaka lite för mycket.

  Susanna Mixter 2014-08-27 10:09:39
  Svara
 • Susanna: fast är det en socioekonomisk grej? jag tänker på leo razzak som hade ett riktigt bra sommarprat, och t.ex. börje salming – det är många som tagit sig upp och fram ändå. jag tänker att en stabil bakgrund kanske kan vara ett hinder till och med, man behöver inte kämpa…

  Marja: yes do! kul – vad tyckte du om Readly?

  admin 2014-08-27 09:29:15
  Svara
 • Så roligt, detta ska jag lyssna på när jag kommer hem! Har testat readly i två veckor. Använde för att läsa lite intressanta tidningar 🙂

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-08-27 08:59:04 http://bakasockerfritt.se/
  Svara
 • Intressant ämne! Jag tror att det finns en viss typ av människor som trots stora motgångar i livet fortsätter framåt och har en enorm viljestyrka. Så visst är det kanske till stor del ett personlighetsdrag. Men samtidigt så kan man inte blunda för att vi har olika förutsättningar ekonomiskt, socialt osv. En människa som växer upp i en stabil miljö har bättre förutsättningar att följa sina drömmar.

  Susanna Mixter 2014-08-27 08:42:35
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger