Jag har köpt en ny pryl. Det började med att jag läste om den i någon tidning, sedan började jag förhöra mig lite på Twitter. Och så träffade jag KarinTri förra veckan och efter det slog jag till. Hon hade nämligen också en Garmin Vivofit.

Jag laddade hem appen Moves för några veckor sedan och den var ju kul och så men den åt upp alldeles för mycket batteri. Men jag tyckte det var lite kul med stegräknaren och att den mätte på lite olika sätt, och att den höll koll på sträcka också.

Garmin Vivofit gör just det: räknar steg och sträcka och håller koll på sömnen. Och så kan man använda den som pulsklocka när man gör annat som inte innebär promenader eller löpning.

Jag funderade på en Jawbone UP också men det fina med Garmin Vivofit är att den har dels en skärm och dels en klocka, så mitt behov av en helt vanlig rätt så sportig klocka infriades liksom på köpet.

Sedan är jag medveten om att den har sina brister men jag kan leva med det. Till och med att det strulade när jag skulle synka den mot mjukvaran – men det är fint med extremt kompetenta vänner som Karin som kan berätta sådant som inte står i manualen.

Så, om du upplever att det inte funkar att paira eller synka din Garmin Vivofit med mjukvaran på din dator så testa att hämta hem Garmin Connectappen till din smartphone och paira och synka där först så funkar det på datorn sedan med.

Sådär ja. Nu ska jag ut och jaga steg.

[insert]IMG_6110 garmin vivofit[/insert] [insert]IMG_6102 garmin vivofit[/insert]

0