Katten är här och vi har gjort hela Åre från den ena sidan till den andra. Agdas Kafé i Mattmar hade inte öppnat när vi susade förbi på morgonkvisten efter att jag plockat upp Katarina på flygplatsen men vi åkte rakt till Café Åre torg istället. Där är det ekologiskt så det förslår och jag åt avokadomacka på surdegsbröd och drack kokkaffe.

Efter det tog vi sikte på Åreskutans topp. Vi samsades i kabinbanan med några downhillcyklister innan vi gick den sista biten upp. Det var mycket ooh och aah över utsikten som man inte kunde se sig mätt på.

Sedan var vi såklart fikasugna igen så vi gick till Åre kafferosteri som har en liten uteservering på Åre torg. Jag var på kafferosteriet på Helgesjövallen för inte så länge sedan och pratade med Per och Eva som båda tillhör världseliten i kaffe. Per är bland annat Sveriges bästa barista och jag tokälskar deras kiangoi från Kenya som har en stor och mjuk blommig smak och är alldeles fantastiskt. De serverar också riktigt god bananchokladkaka som är såväl laktos- som glutenfri.

Vi hann gå lite på byn innan vi hade en grillkväll i Storlien att åka till. Restaurang Flamman i Storlien är ett tips värt utflykten – de är dessutom listad i White Guide. På Flamman lagar mat på lokala råvaror och på fredagar under sommaren har de grillkväll. Andra dagar har de grymma vedugnsbakade pizzor.

Efter allt det där var klockan bara 20 och kvällssolen var sådär mjuk och varm och vi åkte runt på lite fler upptäcktsfärder till Storulvån och stranden vid Gevsjön innan vi kom hem och drack lemonad och sorterade tusen bilder som vi fångat under dagen.

Imorgon lär det bli tusen till.

[insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]toppen åreskutan traningsgladje.se[/insert] [insert]downhill åre traningsgladje.se[/insert] [insert]downhill åre traningsgladje.se[/insert] [insert]åre torg traningsgladje.se[/insert] [insert]restaurang flamman i storlien traningsgladje.se[/insert] [insert]restaurang flamman i storlien traningsgladje.se[/insert] [insert]storlien[/insert] [insert]storlien[/insert] [insert]storlien[/insert] [insert]träningsglädje sara rönne[/insert] [insert]storlien[/insert] [insert]vita nike sneakers[/insert] [insert]storlien[/insert]

0