Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

If not now then when

Jag uttrycker mig ibland lite slarvigt och säger att jag inte gillar vardag – men det stämmer inte riktigt. Det är inget fel på måndagar och tisdagar och så. De är kanonfina dagar precis som fredagar och lördagar men det  jag inte gillar är hur vi behandlar dem; som en transportsträcka till något roligare. Vilket oerhört slöseri med liv tänker jag!

Det enda som vi med säkerhet vet är att vi ska dö. Men vänd på det: det enda vi med säkerhet vet är att just nu så lever vi. Vi lever nu och eftersom vi inte vet hur länge så är det lika bra att leva fullt ut varje dag för det vore sjukt trist att ligga på dödsbädden och önska att man gjort mer av de där, på det stora taget enkla grejerna, som gav så mycket mer lycka i livet.

Jag vet ju att du har hört det där många gånger förr; carpe diem och att leva i nuet så vidare. Men det är alltsom oftast lättare att tänka på det än att göra det.

En av mina styrkor är att jag walk the walk när jag talk the talk. Jag har aldrig varit särskilt bra på att dagdrömma. Hur menar jag nu, kanske du tänker?

För mig så är dagdrömmandet något man gör utan att man vill agera på det i verkligheten. Medan när jag drömmer så skapas en faktiskt önskan om att ta ett kliv åt drömmens håll – och sedan agerar jag utifrån det. Dagdrömma utan att ta action på det skapar livstristess och lätt ångest hos mig.

Det är därför jag har bott i Whistler och i Halmstad till exempel. För att jag drömt om det och sedan gjort det. Och just nu bor jag i Åre.

Jag använder mig väldigt mycket av tankesättet ”if not now then when” i mitt liv. Som i måndags när det var en sådan himla fin kväll och jag ville ut men så kollade jag på termometern och det såg kallt ut och jag funderade några varv på om jag skulle orka gå ut och ta SUP-brädan med mig för det var ju lite jobbigt och det var trots allt inte 25 grader varmt. Men så tänkte jag if not now then when och så gick jag ut (och fick en fantastiskt härlig kväll på köpet).

Likaså igår kväll när jag och en kompis gick upp på Totthummeln. Det kan ju mycket väl vara så att man fastnar i tankemönstret att man ska göra enkla saker på vardagarna, som att springa den vanliga slingan eller göra alla de där grejerna som inte kräver så mycket – men som inte heller ger så mycket. Men två timmar senare hade vi gått både upp och ner och fått både maxpuls, utsikt och ett härligt minne från den här sommaren.

Om man lämnar livet åt helgerna blir det inte mycket till ett liv tänker jag. Inte heller om man bara ska leva imorgon hela tiden. If not now then when?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • […] På vardagarna. Hon belyser ämnet på ett väldigt bra och fint sätt. Inlägget heter ”If not now then when”. Gå in och […]

  Bloggtips | THE 5 AM ACADEMY 2014-07-25 12:44:07 http://5am.academy/bloggtips/
  Svara
 • […] På vardagarna. Hon belyser ämnet på ett väldigt bra och fint sätt. Inlägget heter ”If not now then when”. Gå in och […]

  Bloggtips | THE 5 AM ACADEMY 2014-07-25 12:44:07 http://5am.academy/bloggtips/
  Svara
 • Du är så otroligt inspirerande och så klok, tack:-)

  Malin 2014-07-05 08:08:40
  Svara
 • Du är så otroligt inspirerande och så klok, tack:-)

  Malin 2014-07-05 08:08:40
  Svara
 • Med dina ord klingades i huvudet körde jag en extra backintervall igårkväll! Är en riktigt lång backe, så jag pausar i backen och nästa intervall blir längre upp i backen. Oftast blir det bara fyra, men igårkväll kom jag ett snäpp högre! Sen gick jag hem och bloggade om det http://helelena.blogg.se/2014/july/jogging.html#comment . Idag fick jag ett sms från min syster i Jönköping att hon gått på promenad och den slingan hon gick fanns i två längder och hon hade alltid tänkt ”nån gång ska jag gå den långa”, men aldrig gjort det. Men efter att ha läst mitt inlägg med dina kloka ord så tänkte hon: ”If not now then when?” och så tog hon den dubbelt så långa slingan idag! Din visdom sprider sig!

  Helena 2014-07-03 21:51:17 http://www.helelena.blogg.se
  Svara
 • Med dina ord klingades i huvudet körde jag en extra backintervall igårkväll! Är en riktigt lång backe, så jag pausar i backen och nästa intervall blir längre upp i backen. Oftast blir det bara fyra, men igårkväll kom jag ett snäpp högre! Sen gick jag hem och bloggade om det http://helelena.blogg.se/2014/july/jogging.html#comment . Idag fick jag ett sms från min syster i Jönköping att hon gått på promenad och den slingan hon gick fanns i två längder och hon hade alltid tänkt ”nån gång ska jag gå den långa”, men aldrig gjort det. Men efter att ha läst mitt inlägg med dina kloka ord så tänkte hon: ”If not now then when?” och så tog hon den dubbelt så långa slingan idag! Din visdom sprider sig!

  Helena 2014-07-03 21:51:17 http://www.helelena.blogg.se
  Svara
 • Vilket sant inlägg! Jag är lite som du, men försöker jobba på att bli ännu mer sån 🙂
  Sån som lever här & nu & gör verklighet av drömmarna. Jag skulle säga att jag är det till 80%, det är dom där sista 20% som fattas nu.

  Anna . P 2014-07-03 09:28:39
  Svara
 • Vilket sant inlägg! Jag är lite som du, men försöker jobba på att bli ännu mer sån 🙂
  Sån som lever här & nu & gör verklighet av drömmarna. Jag skulle säga att jag är det till 80%, det är dom där sista 20% som fattas nu.

  Anna . P 2014-07-03 09:28:39
  Svara
 • Vilken härlig påminnelse om att livet pågår här och nu, tack Sara!

  Lena 2014-07-03 07:43:59 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Vilken härlig påminnelse om att livet pågår här och nu, tack Sara!

  Lena 2014-07-03 07:43:59 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Ja ruskigt bra!!!!
  Det ska jag sno rakt av!!!!
  TACK!

  Ingmarie 2014-07-02 22:28:08 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Ja ruskigt bra!!!!
  Det ska jag sno rakt av!!!!
  TACK!

  Ingmarie 2014-07-02 22:28:08 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Det är klart att inte varje dag är så värst spännande men det ligger väldigt mycket i det du säger.
  Det blir mycket vad man gör det till och vilken inställning man har.
  Många gånger räcker det med små saker i vardagen som kan lysa upp lite extra.
  🙂

  Madelaine 2014-07-02 20:18:33 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Det är klart att inte varje dag är så värst spännande men det ligger väldigt mycket i det du säger.
  Det blir mycket vad man gör det till och vilken inställning man har.
  Många gånger räcker det med små saker i vardagen som kan lysa upp lite extra.
  🙂

  Madelaine 2014-07-02 20:18:33 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Så sant….så sant….tack för att du påminner:)

  Charlott 2014-07-02 19:29:47
  Svara
 • Så sant….så sant….tack för att du påminner:)

  Charlott 2014-07-02 19:29:47
  Svara
 • Hej, snubblade in på din blogg av en annan anledning MEN fastnade för rubriken som var ett par ord jag själv skrev om idag när tankarna snurrade i huvudet. Så bra du sätter ord på det! Och jag känner att jag måste följa din blogg och ta del av inspirationen du verkar förmedla här igenom… 🙂

  Tack för de kloka orden, behövde höra dem särskilt idag.

  Jennifer i München 2014-07-02 16:22:14 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hej, snubblade in på din blogg av en annan anledning MEN fastnade för rubriken som var ett par ord jag själv skrev om idag när tankarna snurrade i huvudet. Så bra du sätter ord på det! Och jag känner att jag måste följa din blogg och ta del av inspirationen du verkar förmedla här igenom… 🙂

  Tack för de kloka orden, behövde höra dem särskilt idag.

  Jennifer i München 2014-07-02 16:22:14 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Karin: tack själv!!

  Maria: tack vad glad jag blir!

  Helena: precis!

  Sandra: åh ja, den är också bra. går lite hand i hand!

  admin 2014-07-02 16:14:07
  Svara
 • Karin: tack själv!!

  Maria: tack vad glad jag blir!

  Helena: precis!

  Sandra: åh ja, den är också bra. går lite hand i hand!

  admin 2014-07-02 16:14:07
  Svara
 • Detta blev ytterligare en favorit att lägga till och bära med mig tillsammans med uttrycket ”be brave with your life”.

  Sandra 2014-07-02 15:59:33
  Svara
 • Detta blev ytterligare en favorit att lägga till och bära med mig tillsammans med uttrycket ”be brave with your life”.

  Sandra 2014-07-02 15:59:33
  Svara
 • Precis så. Vi har bara idag. Inte igår och inte imorgon. IDAG, oavsett måndag eller lördag eller nyårsafton eller första semesterdagen.

  Helena 2014-07-02 14:44:37 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Precis så. Vi har bara idag. Inte igår och inte imorgon. IDAG, oavsett måndag eller lördag eller nyårsafton eller första semesterdagen.

  Helena 2014-07-02 14:44:37 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Tack för det här Sara! Du är otroligt inspirerande!

  Maria 2014-07-02 14:32:18 http://www.blandhantlarsvettochfett.se
  Svara
 • Tack för det här Sara! Du är otroligt inspirerande!

  Maria 2014-07-02 14:32:18 http://www.blandhantlarsvettochfett.se
  Svara
 • Klockrent igen Sara! Det ska jag komma ihåg-If not now then when? Så jäkla bra!!! Tack!

  Karin 2014-07-02 12:51:18
  Svara
 • Klockrent igen Sara! Det ska jag komma ihåg-If not now then when? Så jäkla bra!!! Tack!

  Karin 2014-07-02 12:51:18
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk