Jag är så glad över den tradition jag startade för ett gäng år sedan: att fira årets kortaste natt med midnattslöpning dygnet som det är sommarsolstånd. 2014 infaller sommarsolståndet kl 10.51 den 21 juni vilket betyder att det är midsommarnatten som får vara värd för en nattlig löptur (alternativt några yogaposer på en brygga, lite beroende på hur många nubbar man druckit).

Årets midsommar spenderar jag i Hälsingland och det kommer inte vara fullt så ljus som det är här i Åre om nätterna. Men oavsett så är det den kortaste och ljusaste natten på året. Det tråkiga är att vi efteråt går mot mörkare tider, höst och jul och så vidare – men först ska vi fortsätta njuta av en sommar så grön och skön att det pirrar i kroppen av längtan efter höstmurr och inomhusmys när september kommer.

Det är verkligen fantastiskt med våra fyra årstider, jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

I gruppen Vägen till toppform på Facebook finns inbjudan till firandet av sommarsolståndet om du vill fira virtuellt med andra och kolla hur de spenderar årets kortaste natt.

Såhär firade jag sommarsolståndet 2009 och såhär firade jag 2012. Förra året skulle jag springa lopp i midnattssolen i Norge och såhär skrev jag då.

[insert]sommarsolstånd[/insert]

0