Och så blev det midsommar och det var soligt men kallt. Vi började dagen med jordgubbar och rabarber och begav oss snart nog iväg på midsommarfirande. Jag matchade min frisyr med welsh mountainponnyn som fick jobba under midsommarfirandet vid Växbo kvarn.

Vi tog med oss kaffekorg och trängdes med lupiner, köpte nygräddade baguetter på surdegsbageriet och åkte så småningom hem för midsommarmiddag med det klassiska innehållet: sill, lax, ägg och allt det där som vi äter typ varenda högtid och som är som allra härligast just då och där. Sedan fick jag min marängtårta med lemon curd!

Tårtan är superenkel att göra: köp färdig marängbotten eller baka egen. 2 eller 3 lager. Bred på 1.5 burkar med lemon curd på bottnarna. Vispa 2-3 dl grädde och vänd sedan i lika mycket turkisk yoghurt. Bred över gräddblandningen på alla bottnar och allra mest på toppen. Toppa med vilka bär du vill.

Och nu har vi den ljusaste natten på hela året framför oss. Jag ska spendera den väl.

[insert]welsh mountain pony[/insert]Midsommarfina[insert]

midsommar i växbo[/insert]Firande vid Växbo kvarn[insert]

midsommar i växbo[/insert]Mormor, jag och pappa[insert]

bageri växbo[/insert]Mamma och baguetterna[insert]

frida fahrmans fläta[/insert]Blommorna satt stadigt i blåsten[insert]

mormor[/insert]Min fina mormor[insert]

sju sorters blommor[/insert][insert]

sju sorters blommor[/insert]Jag lade sju sorters blommor på varje tallrik[insert]

midsommarmat[/insert]Sedan åt vi traditionell midsommarmiddag – utomhus givetvis[insert]

morfar[/insert]Midsommarklädsel i sommarvädret…[insert]

svenska jordgubbar[/insert]Massor med jordgubbar hela dagen[insert]

marängtårta med lemon kurd[/insert]Och så tårtan såklart

0