Ett big no no på vintern kan vara ett stort yes när det är barmark. Jag pratar om att springa i längdspår i allmänhet och att springa i längdspåren i Duved i synnerhet.

Det kan ju vara lite lurigt det där; det är inte ovanligt att längdspår är dragna över myrmark och andra våtmarker. Då är det inte så himla kul att springa där (typ mot Lillåstugan). Längdspåren i Duved är helt okej att springa på men att ha terrängskor är en fördel. För det är ömsom riktigt springvänliga stigar, ömsom lite blött och sankt.

Jag sprang det gröna milspåret men skippade sista öglan för det såg lite för blött ut. På vägen mötte jag en annan löpare, och en man som var ute och gick med sin hund. I träskor. Vi stannade och sa hej och konstaterade att det kanske var fel skoval för blöt mark – men också att det äntligen kändes som vår i luften. Även om solen inte sken så var det riktigt behagligt att tassa omkring en stund inne bland träd i skydd mot blåsten.

springa längdspåren i duved traningsgladje.se

springa längdspåren i duved traningsgladje.se

springa längdspåren i duved traningsgladje.se

åre duved inov-8Tights // Elite run från Craft. Jacka // Performance run från Craft. Glasögon // Velocity XT från Bliz. Skor // Inov-8 X-talon 190

0