Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Väg 336 mot Kall

Idag var det äntligen dags för landsvägspremiär på riktigt för i år. Egentligen tänkte jag cykla redan igår men jag hade varenda pinal förutom det viktigaste – hjälmen. Den är i en annan stad visade det sig. Jag köpte en ny. Dels hade jag tänkt köpa en ny i alla fall eftersom jag haft min gamla så himla länge, och så ville jag ha en som syns.

Det var en tjej inne på Cyklande tjejer (grupp på Facebook) som påminde om det: har du mörka färger så syns du extremt dåligt på cykeln i skuggiga partier. Och skuggiga partier kommer alltid, särskilt om man är solskenscyklare som jag.

Jag har väldigt sällan mörk tröja eller jacka på mig när jag cyklar. Det har nog aldrig ens hänt. Av samma anledning som ovan vill jag synas. Idag blev det vit cykeljacka (Craft Featherlight) och det var ironiskt att jag hade full vintermundering på mig när alla andra jag mötte kom i shorts och t-shirt.

Planen var att cykla tidigt imorse. Vid 6 gick jag upp och kollade vädret men när termometern visade 5 grader och det blåste rätt ordentligt på sjön så sköt jag fram planerna. Jag hade fortfarande 5 grader i huvudet när jag packade cykeln på bilen och körde mot Järpen. Det visade sig dock vara typ 20 grader – och jag var påpälsad med leg warmers, booties och underställströja. Tack och lov för min outfit så blåste det lite här och var så det blev bara för varmt i uppförsbackarna. Den första cykelbrännan får därmed vänta på sig.

Jag cyklade från Järpen bort mot Kall (väg 336) och tillbaka igen. Utsikten var magisk, solen sken och det mesta var fantastisk. Jag skrev förut att jag var nervös inför cyklingen och det är jag, men det släpper efter första tramptaget. Cykling är ju helt fantastiskt alltså. Har jag sagt det förut?

Nishiki Traningsgladje.se

Kallsjön väg 336

cykelställ mini cooper nishiki landsvägscykel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Så vakkert!

  L 2015-05-31 21:13:06
  Svara
 • […] Jag haffade Sofie Lantto igår och vi tog en tur till Tännforsen. Just Tännforsen, som är Sveriges största vattenfall, är utsedd av tidningen Bicycle till en av de finaste rundorna för landsvägscykling runt omkring Åre. Andra bra tips när du ska cykla landsväg här är att cykla till Vålådalen och runt Alsen. Min personliga favorit är att cykla på ena sidan om Kallsjön, också kallad Panoramavägen, och …. […]

  Pod om cykling - Träningsglädje talks 2015-05-31 18:03:48 http://www.traningsgladje.se/2015/05/rovkram-blojbrallor-och-tjusningen-med-att-cykla/
  Svara
 • […] När jag tog premiärturen på racern med utsikt över snötäckta fjälltoppar […]

  Throwback - Träningsglädje 2015-02-05 16:57:29 http://www.traningsgladje.se/2015/02/throwback/
  Svara
 • Nu vet jag precis varför jag älskar Sverige, och varför jag sa till mina kanadensiska vänner när jag var där att deras breathtaking natur är ganska lik vår. Underbara bilder!

  Helena 2014-05-20 06:13:37 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Åh vad Sverige är vackert! Kan tänka mig att du hade en riktigt fin runda.

  Jess 2014-05-19 21:39:17 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Kall…..världens finaste baksida =)……Gick på skidgymnasiet i Järpen och har nött asfalt (rullskidor) väldigt många gånger på just den vägen. Tack för fina bilder. Synd att man aldrig riktigt uppskattade omgivningen på samma sätt som tonåring.

  Linda 2014-05-19 16:58:03 http://www.lpskidor.se
  Svara
 • Håller så med! Var ute på en 11-mils runda med Hisingens cykelklubb igår. Härligt väder, trevliga människor och ett Sverige så vackert att man får ont 🙂

  Johanna 2014-05-19 12:06:32
  Svara
 • Haha! Nä just det. Sorry, ovan cyklare. :-))

  Rund är också en form! 2014-05-19 11:36:12 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Johan: 🙂

  Rund: nä, inte jättevarmt. och nej, inga knutna jackor runt midjan på landsvägscykel!

  admin 2014-05-18 21:21:47
  Svara
 • Åh vad vackert! 🙂
  Men som sagt, det måste varit varmt?! Kunde du inte knytit vindjackan runt midjan eller något…? 😉

  Kram M

  Rund är också en form! 2014-05-18 21:14:57 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Otroligt vacker cykelväg.
  Nu får du mig att längta till Åre.
  Ha en riktigt bra dag.
  /Johan

  Johan 2014-05-18 21:12:34 http://www.hornstull.nu
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk