Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Probiotika

Denna bloggpost är skriven i samarbete med Godamagbakterier.se.

Det här med att vi har 1-2 kilo(!) bakterier i vår matsmältningskanal. Hur galen är inte människokroppen! På ett bra sätt förstås. Vilket liv som finns i kroppen – och tänk att allting funkar; från att vi tänker en tanke – och omedelbart vickas en tå eller kröks ett finger. Jag tänker på sådant ibland, och fascineras.

Däremot tänker jag inte så mycket på det här med bakterier och sådant, som är viktigt för vårt inre ska funka. Typ magen. Att det kan finnas upp till 1000 bakteriesorter i magen! 5-7% av dem är himla viktiga för att vi ska må bra. Mår inte magen bra så blir det mesta jobbigt. Oavsett hur långt muskler och ligament tål att springa eller lyfta eller vad vi nu tränat på.

Det är framförallt de probiotiska bakterierna som är viktiga. Superviktiga till och med! Den nobelprisade vetenskapsmannen Metjnikov la fram teorin att människans åldringsprocess är ett resultat av nedbrytande mikroorganismers produktion av giftämnen i tjocktarmen. Med probiotiska bakterier skulle man alltså kunna leva längre. Probiotika gör en massa bra saker som att stimulera ämnesomsättningen, döda skadliga bakterier och hjälper till att producera vitaminer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Träningsglädje
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind
  Lifestyle
  Sanne Alexandra
  Man
  Marcus Schuterman
  Man
  Viktor Frisk