Jag tänkte hoppa fram några veckor, till maj. Maj i Åre betyder många saker, varav några är Workout Åre och att skidsäsongen satt punkt. Det senare med dunder och brak eftersom det vankas en riktigt glassig retrohelg här uppe första helgen i maj – som jag ser fram emot att visa Annika när hon kommer på besök. Jag förväntar mig solsken och blå himmel så att vi kan sitta på en solig after ski och ha det så bra som man bara kan ha i fjällen när såväl väder som humör är på topp.

Från och med maj kan man också börja göra andra saker, som stand up paddling på Åresjön (på min checklist) eller beta av mil efter mil på den Pilgrimsled(!) som till och med går utanför mitt hus (från Sundsvall till Trondheim). Man kan cykla den också, så jag lär ha fullt upp i sommar eftersom några etapper på leden också är på min checklist!

När jag var och klippte mig förra veckan så pratade vi om maj. Om att det faktiskt var den bästa månaden eftersom det var lugnare i byn och man hade alla spa-ställen för sig själv. Det där har jag tagit till mig: maj ska bli stora spa-månaden! Kanske kan det till och med bli som så att maj blir min favoritmånad nummer två efter soliga vintermånaden mars?

träningsglädje åre

0