Kontrasterna mellan NYC och den svenska fjällvärlden är oändliga. Ett Åre som praktiskt taget sover en helt vanlig måndag när det nästan är maj. En skidsäsong som är på väg att ta slut men som drar en sista suck till helgen. Det städas och fejas på byn. Vintern ska ut ur husen och hotellen städas inför sommargästerna. Mellan säsongerna tar många semester. Får ur det sista av vintern ur kroppen på en solig strand någonstans. Men Åre känns tyst redan nu. Precis knäpptyst om man nyss varit i New York och fascinerats av det eviga livet som lever dygnet runt.

Jag kommer inte att lämna Åre särskilt mycket i maj. Jag har så himla mycket att göra: så många stigar att upptäcka och ställen häromkring att uppleva. Jag köpte några 50 000-bitars fjällkartor idag och pratade med Åre turistbyrås mesta expert. Jag känner mig redo! Eftersom jag ser fram emot att springa långt, eller i varje fall länge, igen så köpte jag med mig lite energi från USA. Och lite annat…

1 // hårband från Lululemon, neonigt rosa och orange

2 // bubbligt rosa nagellack

3 // honey stinger energi (köpte också sport jelly beans och energy waffles)

honey stinger

0