Ursäkta tystnaden, men jag blev drabbad av British Airways. Vilken helvetesresa rent ut sagt – och istället för att vara i Stockholm är jag i München och mitt anslutningsflyg till Östersund kommer jag inte hinna med, trots en marginal på typ 5 timmar. Förutom morgonflyg undviker jag hädanefter alla stopovers på Heathrow som inte är den roligaste av flygplatser när saker och ting inte flyter som planerat.

New York vinkade av oss med en dag som först var mjölkig och molnig, sedan solig och jättevarm – och sedan regnig. Regnet såg vi bara från flygplansfönstret men solen tajmade vi fint med den sista löprundan i Central Park. Jag hade som cement i benen men på det stora hela spelade det ingen roll.

I fredags kväll var vi på AG Kitchen på Upper West. Ett restaurangtips vi läst om Ett Annat Manhattan (som så mycket annat under denna resa). Daniel Svanberg har beskrivit hamburgaren Royale på ett fantastiskt målande sätt och skrutit om den som New Yorks allra bästa. Även Zagat topplistar AG Kitchen. Jag instämmer i hyllningskören!

Ett annat tips som inte alls står med i boken är La Parisienne – en diner som är mångt mycket bättre och trevligare än Astro diner (som däremot finns med i boken). Här har vi varit i typ 3-4 år nu. Till skillnad från de trendiga ställena i SoHo (eller The Smith för den delen) är det här helt tvärtom, fast ändå så himla härligt att uppleva på något sätt.

nyc bryant park

nyc bryant park

Bryant Park i fredags

nyc grays west village

nyc

nyc tunnelbana

nyc tunnelbaneuppgång

columbus

nyc

nyc parisienne

nyc parisienneLa Parisienne

0