Jag har skapat mig en liten morgonrutin. Och nä, det handlar inte om att jag morgontränar för det har jag lite gett upp just nu. Jag kommer inte upp helt enkelt. Jag vaknar, tittar sömnigt ut genom fönstret som jag ser från huvudkudden, konstaterar att det är morgon, och somnar om. Det är liksom inte mer med det.

Min morgonrutin handlar snarare om att jag runt 6.30 vaknar och lyssnar på P1 morgon med ena örat och sedan försöker lyssna med båda när Tankar för dagen börjar. Har jag otur misslyckas jag med det och vaknar på riktigt först när signaturmelodin meddelar att programmet är slut. Har jag tur, eller snarare morgondisciplin nog, har jag till och med hunnit fixa mig en morgonkaffe först och ligger och myser och lyssnar och tänker att jag inte har ett dugg bråttom.

Fast jo, nog hade jag allt velat hunnit med en 30 minuters morgonjogg innan. Det hade nog varit dubbelt mysigt att duscha och krypa ner under täcket och lyssna på radion och liksom hinna med det också. Någon dag kanske…

sara

0