Sugen på pulled någonting men har inte hela dagen? Testa att laga pulled chicken – istället för att grytan ska stå och laga sig självt över en hel dag räcker det med två timmar. Dead easy!

Handla hem 500 gram kycklinglårfile och se till att du har krossade tomater i skafferiet. Kolla igenom kryddburkarna: har du chilipeppar, paprikapulver (helst rökt), svartpeppar, spiskummun och gärna lite cayenne. Leta fram några små rödlökar och två vitlöksklyftor. Sedan är det bara att snabbt fixa till och låta resten sköta sig själv. Typ såhär:

> Skär rödlök i klyftor och grovhacka vitlöken. Fräs på tillsammans med kryddorna (typ 1 msk av chili, paprika och spiskummin och lite lagom med svartpeppar, cayenne) i en klick smör.

> Lägg i bitarna med kycklinglårfilé och fräs upp.

> Häll på de krossade tomaterna (1 förpackning räcker) och låt det puttra på låg (!) värme under lock i ca 2 timmar. Har du någon rökig sås hemma så släng i lite sådant också. Salta efterhand.

> Dra isär kycklingen med två gafflar.

> Servera med tacotillbehör.

Mitt recept är hämtat och modifierat från Jills mat efter säsong – men på hennes sajt finns ett annat recept som har lite fler ingredienser, men som ser ljuvligt ut. Nästa gång ska jag också göra coleslaw till och servera mellan bröd!

pulled chicken

pulled chicken

pulled chicken

0