Att laga mat för en person är sällan särskilt kul. Men, det står mig å andra sidan fritt att experimentera lite som jag vill. Säga vad man vill om Grabben – du är älskvärd på många sätt – men, vi delar verkligen inte samma smak för mat. Han äter grillchips, dricker cola och äter helst vita frallor med Port Salut. Jag vill ha charkuterier, surdegsbröd men – har faktiskt fått en hang up på Pepsi Max. Mitt blomkålsris, som jag gjorde för några veckor sedan, gick dock hem och det gör en och annan lite mer experimentell maträtt också. Men – den “gröna påse” som jag baserade dagens middag på, hade jag fått äta själv.

Gröna påsar är något som jag hittade i grönsaksdisken på ICA: påsar som innehåller en kul mixbas och tips på vad man ska göra med den. Idag stekte jag på en påse grönkål, svartkål och purjo tillsammans med kyckling, tomatpuré och koriander. Egentligen skulle jag haft lite cashewnötter också – vilket hade gjort det till en tikka masala. 250 gram grönt såg mycket ut, men i stekpannan krympte det till ingenting. Gott var det i alla fall!

Jag har en annan grön påse hemma också, som ska vara god tillsammans med knaprig bacon och ädelost. Middagarna är räddade!

ICA grön påse

ICA grön påse

ICA grön påse

 

0