Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Amerikanska pannkakor med blåbär

Jaha vad är det där på bilden nedan, kanske du undrar. Amerikanska blåbärspannkakor såklart. Vad trodde du?

Jag kan hålla med om att de inte blev sådär jättefina, så jag hällde på lite strössel istället. Kokosflakes (bättre än flagor, tack för tips!), torkade granatäpplekärnor och pumpakärnor. Men under ligger alltså några amerikanska pannkakor och väntar på att få ätas upp. Riktigt fluffiga blev de faktiskt också!

Det är ett nytt recept jag gett mig i kast med. Kungsörnen har släppt glutenfria mjölsorter (bovetemjöl, majsmjöl och mandelmjöl) och när de skickade mig några provpåsar fick jag också ett litet recepthäfte. Jag gjorde scones på majsmjöl igår men tyckte inte att de blev så bra till formen, jag tyckte mest att de liknade pannkakor faktiskt. Så till idag gjorde jag om receptet lite och fick mig några fluffiga amerikanska pannkakor till frukost. Glutenfria och äggfria pannkakor dessutom. Inte för att jag inte äter ägg utan mest för att jag inte avvek för mycket från originalreceptet på scones.

Recept på glutenfria fluffiga amerikanska pannkakor

> Vispa ihop 1 dl majsmjöl, 1 msk chiafrön (kan uteslutas), 0.5 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, en generös nypa vaniljpulver, ett uns salt, 2 dl mjölk

> Låt svälla i kyl i ca 15 minuter

> Rör runt smeten, häll i blåbär och stek små plättar

> Servera med valfria tillbehör. Jag strösslade över kokosflakes, pumpakärnor och torkade granatäpplekärnor och klickade på turkisk yoghurt smaksatt med kanel och vanilj.

glutenfria äggfria amerikanska pannkakor

glutenfria äggfria amerikanska pannkakor

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Man
  Niklas Berglind
  Mode
  Chrystelle Eriksberger